Νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα ζητήσει η Σκωτία

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα ζητήσει η Σκωτία Facebook Twitter
EPA
0

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brevit αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση της Σκωτίας, μεταδίδουν οι Times. 

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, η Νίκολα Στέρτζον, θα προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια ομιλίας της σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε άλλο παρά έχει ετοιμαστεί επαρκώς για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από δύο μήνες, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα.

Στην ομιλία της, την οποία θα εκφωνήσει στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον, η Στέρτζον θα απευθύνει εκ νέου έκκληση να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το Brexit, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας. Θα τονίσει παράλληλα ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθιστά σαφές πως τα συμφέροντα της Σκοτίας δεν εξυπηρετούνται από την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αποχώρηση του βρετανικού κράτους από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τυπικά προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM