Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα

Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμηρός για τη στάση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, και ζήτησε τη μεταφορά στην Τουρκία Σαουδαράβων υπόπτων για τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Ο Ερντογάν είπε πως παρότι η Τουρκία δεν θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για όλο τον κόσμο. Η επίλυση της δολοφονίας του Κασόγκι θα είναι επίσης προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, DPA 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ