Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα

Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμηρός για τη στάση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, και ζήτησε τη μεταφορά στην Τουρκία Σαουδαράβων υπόπτων για τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Ο Ερντογάν είπε πως παρότι η Τουρκία δεν θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για όλο τον κόσμο. Η επίλυση της δολοφονίας του Κασόγκι θα είναι επίσης προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, DPA 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM