WSJ: Ο πρίγκιπας διάδοχος έστελνε μηνύματα στον άνθρωπο που επόπτευε τη δολοφονία Κασόγκι

WSJ: Ο πρίγκιπας διάδοχος έστελνε μηνύματα στον άνθρωπο που επόπτευε τη δολοφονία Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον έντεκα μηνύματα έστειλε ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν σε στενό του συνεργάτη ο οποίος επόπτευε την ομάδα των δολοφόνων του Τζαμάλ Κασόγκι, λίγες ώρες πριν και μετά τη δολοφονία. 

Αυτό αποκαλύπτει η Wall Street Journal επικαλούμενη απόρρητη ανάλυση της CIA. 

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας είχε πει τον Αύγουστο του 2017 σε συνεργάτες του πως αν οι προσπάθειες να πειστεί να επιστέψει ο Κασόγκι στη Σαουδική Αραβία δεν ήταν επιτυχείς «θα μπορούσαμε ίσως να τον παρασύρουμε κάπου εκτός Σαουδικής Αραβίας και να προχωρήσουμε σε διακανονισμούς». 

To περιεχόμενο των μηνυμάτων δεν είναι γνωστό. Παραλήπτης τους φαίνεται να ήταν ο Σαουντ Αλ Καχτάνι, κορυφαίος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου που πιστεύεται πως ήταν σε απευθείας επαφή με την ομάδα που δολοφόνησε τον Κασόγκι. 

Ο Καχτάνι δεν είναι πλέον σύμβουλος του διαδόχου, ύστερα από τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία, ενώ του έχουν επιβληθεί και οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ