Breaking news

Επιφανείς συγγραφείς και ηθοποιοί ζητούν δικαιοσύνη για τον Κασόγκι

Επιφανείς συγγραφείς και ηθοποιοί ζητούν δικαιοσύνη για τον Κασόγκι Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από εκατό συγγραφείς και ηθοποιοί ζητούν από τον ΟΗΕ να υπάρξει μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τονίζουν: «Σας γράφουμε για να εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την τρομερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι».

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται γνωστοί συγγραφείς όπως οι Ίαν ΜακΓιουαν, Σιρι Χούστβεντ και Πολ Όστερ, οι βραβευμένοι με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ, Μάριο Βάργκας Λιόσα και Χέρτα Μύλερ, οι ηθοποιοί Μεριλ Στριπ, Άλεκ Μπόλντουιν και άλλοι.

«Μια δολοφονία ενός δημοσιογράφου εντός μιας διπλωματικής αποστολής συνιστά πράξη κρατικής τρομοκρατίας που σκοπεύει να εκφοβίσει δημοσιογράφους, αντιφρονούντες και εξόριστους που ασκούν κριτική, σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι υπογράφοντες καλούν τον ΟΗΕ να ζητήσει διεθνή έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος.

Διεθνή
0

Breaking news

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ