Ερντογάν: Άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι προστατεύονται

Ερντογάν: Άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι προστατεύονται Facebook Twitter
EPA
0

Συγκάλυψη της εμπλοκής συγκεκριμένων ανθρώπων στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, κατήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το περασμένο Σαββατοκύριακο αποκάλυψε πληροφορίες για την υπόθεση στην Άνγκέλα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν. Πληροφορίες που έως τώρα οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αγνοούσαν. 

Τα σχόλια του Ερντογάν ερμηνεύονται ως η πιο σαφής ως τώρα προσπάθεια να «δείξει» προς την πλευρά του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. 

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Σαουδική Αραβία άλλαξε την εξήγηση τους για τα γεγονότα. Παραδέχθηκε μεν πως η δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post ήταν προσχεδιασμένη, όμως παράλληλα ισχυρίστηκε πως οι 15 Σαουδάραβες αξιωματούχοι που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη, ενήργησαν χωρίς την άδεια ή τη γνώση του Μπιν Σαλμάν.

Οι 15 αξιωματούχοι έχουν τεθεί υπό έρευνα στη χώρα τους, μαζί με άλλα τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα, ανάμεσα τους και τον υπαρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδική Αραβίας. 

Σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας Σαουντ Αλ Μουτζέμπ επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη. 

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν ανέφερε: «Ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους. Σαν Σαουδάραβας εισαγγελέας πρέπει να κάνει αυτή την ερώτηση, ώστε να αποκαλυφτεί η αλήθεια. 

Πρέπει να λύσουμε αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχει λόγος για παραποίηση ή απόκρυψη στοιχείων. Δεν βγάζει νόημα να προσπαθεί να σώσεις ορισμένους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το ζήτημα να λήξει στη μέση της διαδρομής», τόνισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ