Ερντογάν: Άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι προστατεύονται

Ερντογάν: Άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι προστατεύονται Facebook Twitter
EPA
0

Συγκάλυψη της εμπλοκής συγκεκριμένων ανθρώπων στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, κατήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το περασμένο Σαββατοκύριακο αποκάλυψε πληροφορίες για την υπόθεση στην Άνγκέλα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν. Πληροφορίες που έως τώρα οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αγνοούσαν. 

Τα σχόλια του Ερντογάν ερμηνεύονται ως η πιο σαφής ως τώρα προσπάθεια να «δείξει» προς την πλευρά του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. 

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Σαουδική Αραβία άλλαξε την εξήγηση τους για τα γεγονότα. Παραδέχθηκε μεν πως η δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post ήταν προσχεδιασμένη, όμως παράλληλα ισχυρίστηκε πως οι 15 Σαουδάραβες αξιωματούχοι που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη, ενήργησαν χωρίς την άδεια ή τη γνώση του Μπιν Σαλμάν.

Οι 15 αξιωματούχοι έχουν τεθεί υπό έρευνα στη χώρα τους, μαζί με άλλα τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα, ανάμεσα τους και τον υπαρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδική Αραβίας. 

Σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας Σαουντ Αλ Μουτζέμπ επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη. 

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν ανέφερε: «Ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους. Σαν Σαουδάραβας εισαγγελέας πρέπει να κάνει αυτή την ερώτηση, ώστε να αποκαλυφτεί η αλήθεια. 

Πρέπει να λύσουμε αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχει λόγος για παραποίηση ή απόκρυψη στοιχείων. Δεν βγάζει νόημα να προσπαθεί να σώσεις ορισμένους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το ζήτημα να λήξει στη μέση της διαδρομής», τόνισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM