ΤΩΡΑ!

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ζητά «εξηγήσεις» για να παραδώσει όπλα στους Σαουδάραβες, ο Μακρόν «αποσυνδέει» τα δύο θέματα

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ζητά «εξηγήσεις» για να παραδώσει όπλα στους Σαουδάραβες, ο Μακρόν «αποσυνδέει» τα δύο θέματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διαφορετική προσέγγιση από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουήλ Μακρόν στο ζήτημα της πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, ύστερα από την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα την ανάκληση όλων των εξαγωγών γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία, μέχρι να δοθούν ουσιαστικές εξηγήσεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το υπόβαθρο αυτής της τρομερής πράξης», δήλωσε η Μέρκελ από την Πράγα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, εμείς δεν θα παραδώσουμε όπλα στην Σαουδική Αραβία», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πώλησης γαλλικών οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία και της υπόθεσης του θανάτου του Κασογκι. 

Υπενθυμίζεται πως χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απόφαση του ζήτησε εμπάργκο στην πώληση όπλων προς το καθεστώς του Ριάντ. 

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM