Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ζητά «εξηγήσεις» για να παραδώσει όπλα στους Σαουδάραβες, ο Μακρόν «αποσυνδέει» τα δύο θέματα

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ζητά «εξηγήσεις» για να παραδώσει όπλα στους Σαουδάραβες, ο Μακρόν «αποσυνδέει» τα δύο θέματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διαφορετική προσέγγιση από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουήλ Μακρόν στο ζήτημα της πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, ύστερα από την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα την ανάκληση όλων των εξαγωγών γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία, μέχρι να δοθούν ουσιαστικές εξηγήσεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το υπόβαθρο αυτής της τρομερής πράξης», δήλωσε η Μέρκελ από την Πράγα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, εμείς δεν θα παραδώσουμε όπλα στην Σαουδική Αραβία», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πώλησης γαλλικών οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία και της υπόθεσης του θανάτου του Κασογκι. 

Υπενθυμίζεται πως χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απόφαση του ζήτησε εμπάργκο στην πώληση όπλων προς το καθεστώς του Ριάντ. 

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM
Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμπάς Αραγκτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και «γνωρίζουν ακριβώς πού να στοχεύσουν» σε περίπτωση επίθεσης
THE LIFO TEAM