Μέι: Θα απαγορευτεί η είσοδος στη Βρετανία υπόπτων για τη δολοφονία Κασόγκι

Μέι: Θα απαγορευτεί η είσοδος στη Βρετανία υπόπτων για τη δολοφονία Κασόγκι Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα εμποδίσει όλους τους υπόπτους για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να εισέλθουν στη χώρα, δήλωσε η Τερέζα Μέι. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε πως αργότερα σήμερα θα μιλήσει με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν.

«Εξακολουθεί να υφίσταται μια επείγουσα ανάγκη να καθοριστεί ακριβώς τι συνέβη σε σχέση με αυτό... Εγώ η ίδια αναμένω ότι θα μιλήσω με τον βασιλιά Σαλμάν αργότερα σήμερα», δήλωσε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση εναντίον όλων των υπόπτων προκειμένου να τους εμποδίσει από το να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αν αυτά τα άτομα διαθέτουν αυτή τη στιγμή θεωρήσεις διαβατηρίου, αυτές οι θεωρήσεις διαβατηρίου θα ανακληθούν σήμερα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο σαουδαραβικό καθεστώς, η Βρετανίδα πρωθυπουργός απάντησε πως η πολιτική εξαγωγών είναι «υπό εξέταση» και πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αμυντικό υλικό που εξάγεται είναι «από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο».

Η Τερέζα Μέι αντέκρουσε για άλλη μια φορά την εξήγηση που έδωσε η σαουδαραβική εξουσία για τον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, που σκοτώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια μιας συμπλοκής δεν αποτελεί αξιόπιστη εξήγηση. Άρα είναι επείγον να προσδιοριστεί τι συνέβη», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ