Τραμπ: «O Κασόγκι φαίνεται πως είναι νεκρός - Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές»

Τραμπ: «O Κασόγκι φαίνεται πως είναι νεκρός - Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές» Facebook Twitter
0

Αλλάζει στάση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απόψε δήλωσε ότι «σίγουρα φαίνεται» ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός.

«Σίγουρα έτσι μου φαίνεται εμένα» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Αεροπορική Βάση Άντριους, όταν τον ρώτησαν αν είναι νεκρός. «Είναι πολύ λυπηρό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών αλλά προειδοποίησε ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται η Σαουδική Αραβία.

Τα σχόλια του έρχονται καθώς έχει δεχτεί σφοδρή κριτική πως με τις δηλώσεις του «ξεπλένει» τη Σαουδική Αραβία υποβαθμίζοντας το ρόλο της στην υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφραστεί υπέρ κυρώσεων στη Σ. Αραβία, κάτι που ο Τραμπ απέρριψε.

Νωρίτερα σήμερα, οι ΗΠΑ δήλωσαν πως θα ήθελαν να δώσουν «λίγες ημέρες ακόμη» στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Την δήλωση έκανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν μια «πλήρη και ενδελεχή έρευνα» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο, έπειτα από την επιστροφή του από το Ριάντ όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει έγγραφα για τον γάμο του.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την εξαφάνισή του είναι συγκλονιστικές.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ