ΗΠΑ: Αντιδράσεις μετά από βίντεο που δείχνουν πράκτορες της ICE να συλλαμβάνουν μητέρα που κλαίει

ICE ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη- από πράκτορες της ICE (της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ)- γυναίκας που φαίνεται να κλαίει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι στην Καλιφόρνια καταδίκασαν το περιστατικό αφότου σχετικά βίντεο ήρθαν στη δημοσιότητα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν χθες Δευτέρα από τοπικό δίκτυο, το οποίο συνεργάζεται με το NBC, δείχνει τη γυναίκα να κλαίει και να φωνάζει καθώς οι πράκτορες της ICE προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν στο έδαφος και να της περάσουν χειροπέδες. Σε ένα βίντεο διακρίνεται η ανήλικη κόρη της επίσης, να κλαίει.

Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο περιστατικό, ούτε είχαν ενημερωθεί από πριν και το χαρακτήρισαν «μεμονωμένο».

Οι λειτουργίες του αεροδρομίου συνεχίστηκαν χωρίς προβλήματα και δεν υπήρξαν επιπτώσεις για τις πτήσεις ή για τις διαδικασίες επιβίβασης των επιβατών εξαιτίας του περιστατικού, όπως ανακοινώθηκε.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι δεν συμμετείχε στο περιστατικό.

ΗΠΑ: «Τρόμος και χάος» από τη σύλληψη που έκαναν πράκτορες της ICE

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της πολιτείας Σκοτ Γουάινερ δήλωσε ότι το περιστατικό δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες από ομοσπονδιακούς αξιωματικούς προκαλούν «τρόμο και χάος».

Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Ντάνιελ Λιούρι, επίσης Δημοκρατικός, χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το περιστατικό.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο υπάγεται η ICE, έγραψε στο Χ ότι το βίντεο απεικονίζει τη σύλληψη ατόμων που βρίσκονταν στις ΗΠΑ παράνομα.

«Αξιωματικοί της ICE συνέλαβαν την Αντζελίνα Λόπεζ-Χιμένεζ και την Γουέντι Γκοντίνεζ-Λόπεζ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο», αναφέρει στο Χ το υπουργείο προσθέτοντας ότι η οικογένεια είχε λάβει από το 2019 εντολή απομάκρυνσης για επιστροφή στη Γουατεμάλα, η οποία εκκρεμούσε.

Η Δημοκρατική βουλευτής Ντόρις Ματσούι δήλωσε ότι η γυναίκα που συνελήφθη από άνδρες της ICE ζει στο Σακραμέντο και την περιέγραψε ως «μια γειτόνισσά μας και μέλος της κοινότητάς μας».

Η αντιμεταναστευτική καταστολή από πράκτορες της ICE που έχει διατάξει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταδικαστεί ευρέως από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση παραβιάζει τη νόμιμη διαδικασία και τα δικαιώματα ελεύθερου λόγου και έχει δημιουργήσει ένα ανασφαλές περιβάλλον, κυρίως για τις εθνοτικές μειονότητες.

Ο ίδιος ο Τραμπ υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του στοχεύουν να βελτιώσουν την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας και να μειώσουν την παράνομη μετανάστευση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ