Ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι - Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν

Ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι - Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν Facebook Twitter
0

Ο άνδρας που κατηγορείται πως τεμάχισε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη τον Τζαμάλ Κασόγκι, είναι γιατρός που εκπαιδεύτηκε και στη Βρετανία, αποκαλύπτεται σήμερα.

Ο Salah Muhammad al-Tubaigy, ο οποίος είναι γνωστός ως «ιατροδικαστής», μελέτησε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004 όπου και έμαθε πώς να διεξάγει αυτοψίες.

Ο Guardian μεταδίδει πως ο al-Tubaigy είχε εργαστεί και στην Αυστραλία για τρεις μήνες.

Ο άντρας έχει εμφανιστεί σε βίντεο να διαφεύγει από την Κωνσταντινούπολη την ημέρα που ο Κασόγκι εξαφανίστηκε, στις 2 Οκτωβρίου, και από τότε συνδέθηκε με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι δύο χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες του γιατρού που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο:

Ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι - Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν Facebook Twitter
Ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι - Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν Facebook Twitter

Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε στο Middle East Eye, ο Tubaigy, κατέχει επίσης θέση στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και αναγνωρίστηκε από μια ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Tubaigy ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία να βάλουν ακουστικά πριν αρχίσει να τεμαχίζει τον δημοσιογράφο σε ένα τραπέζι. Λέγεται πως η αποτρόπαιη διαδικασία ξεκίνησε ενώ ο Κασόγκι ήταν ζωντανός. 

Για επτά ολόκληρα λεπτά, ο γιατρός φέρεται να διαμέλιζε το σώμα του δημοσιογράφου και στη συνέχεια, αν αποδειχθούν αληθή τα όσα έχουν διαρρεύσει για την υπόθεση- εξαφάνισε τα μέλη σε δοχεία με οξύ.

Η εμπλοκή του Tubaigy στην εκτέλεση αποκαλύπτεται και από ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το ρολόι του δημοσιογράφου.

Την ίδια ώρα, ομάδα σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η δολοφονία.

Στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγεται να ζητά από τους πράκτορες να πάνε αλλού να διαπράξουν τον διαμελισμό, γιατί «θα βρεθεί μπλεγμένος». Κάποιος από αυτούς ακούγεται να του απαντά «Αν θες να μείνεις ζωντανός όταν γυρίσεις στην Αραβία, βούλωσέ το».

Στην κατοικία του προξένου οι ερευνητές ερεύνησαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του κτιρίου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ