Ένας από τους Σαουδάραβες που θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε σε «μυστηριώδες τροχαίο δυστύχημα» στο Ριάντ, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

 

Ο 31χρονος Μασάλ Σαάντ αλ Μποστάνι, αξιωματικός της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας, ήταν ανάμεσα στους 15 Σαουδάραβες που ταξίδεψαν αυθημερόν στην Τουρκία στις 2 Οκτωβρίου και βρέθηκαν μέσα στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν εκεί και ο Κασόγκι.  

 

Από τότε ο δημοσιογράφος αγνοείται. 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πηγές της δεν αποκάλυψαν κάποια λεπτομέρεια για το τροχαίο δυστύχημα στο Ριάντ, ενώ ο ρόλος του Μποστάνι στη «δολοφονία», όπως γράφει η Yeni Safak, δεν είναι ξεκάθαρος. 

 

Στο μεταξύ σήμερα στον τουρκικό Τύπο υπάρχει αρθρογραφία πως ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι  ο στόχος της «επόμενης εκτέλεσης», καθώς ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν «θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να εξαφανίσει τα στοιχεία της υπόθεσης». 

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η φωνή του πρόξενου ακούγεται στο ηχογραφημένο υλικό που υπάρχει από την παραμονή του Κασόγκι στο προξενείο και την «ανάκριση» που του έγινε εκεί. 

 

 Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News