Tραμπ: O διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε πως ξέρει τι συνέβη στον Κασόγκι

Tραμπ: O διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε πως ξέρει τι συνέβη στον Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα και διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο άντρες εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

«Μόλις συνομίλησα με τον πρίγκιπα - διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος αρνήθηκε τελείως ότι γνωρίζει τι συνέβη στο προξενείο του Ριάντ στην Τουρκία» επεσήμανε ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόταν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, την οποία θα διευρύνει. Οι απαντήσεις θα έρθουν σύντομα».

Νωρίτερα, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε, επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο εσωτερικό του προξενείου και μετέπειτα τεμαχίστηκε.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM