«Μακεδονία» αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

«Μακεδονία» αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Facebook Twitter
o υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ
4

Τον όρο Μακεδονία χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ για να εκφράσει την υποστήριξή του, για την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία των Πρεσπών, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της FYROM Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Μίτσελ εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Το State Department νωρίτερα, μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, υπογράμμισε τη στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως 'Βόρεια Μακεδονία'».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «'Μακεδονία'» και την Ελλάδα».

Στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM