Update: Οξεία λευχαιμία η διάγνωση για τον Κιλιγκαρίδη

Update: Οξεία λευχαιμία η διάγνωση για τον Κιλιγκαρίδη Facebook Twitter
45

Σοβαρότερη απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση του παγκόσμιου πρωταθλητή στο κανόε-καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος, έκανε λόγο για «... πρώτες εκτιμήσεις που δυστυχώς μιλούν για οξεία λευχαιμία», αν και όπως ξεκαθάρισε «... δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή».

Να σημειωθεί ότι έως τώρα το ιατρικό επιτελείο του πολωνικού νοσοκομείου τού έχει χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή για να υποχωρήσει το υγρό από το κεφάλι του, ενώ δεν προχώρησε σε επέμβαση διότι εκφράζονταν φόβοι ότι ο οργανισμός του μπορεί να μην αντέξει.


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, σύμφωνα με τα Νέα, σε νοσοκομείο της Πολωνίας ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Ο 37χρονος Έλληνας πρωταθλητής που ταξίδεψε στην Πολωνία για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στην πόλη Μπίτκος, από τον Πολωνό προπονητή του.

Στις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του αθλητή.

Για την Πολωνία έχει ήδη αναχωρήσει η σύζυγός του με την οποία έχει δύο ανήλικα παιδιά. Ο Καλιγκαρίδης είχε υποβληθεί σε εξετάσεις λίγο πριν αναχωρήσει για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, δείχνοντας να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

17 σχόλια
Jenny - Μα ποιός είπε οτι είναι κατακριτέο; ποιός εύχεται να πεθάνει; Γιατι όμως είναι κατακριτέο, να συνδέσει κάποιος την όποια αρρώστεια, του όποιου πρωταθλητή με την ντόπα; τι πιο λογικό, απο την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο στον κόσμο, (όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό το γνωρίζουν) αλλα τα περισσότερα αποσιωπούνται, μια και αφορούν άσημους αθλητές; Με ποιά λογική απαιτούν κάποιοι (και ο αρθρογράφος) να το βουλώσουμε, και να σταθούμε βουβοί μπροστά στον θάνατο; Μα αν δεν μιλήσουμε τώρα, πότε θα το κάνουμε; Μιλάμε για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, που σίγουρα είναι πρότυπο για πολλά παιδιά, δεν θα έπρεπε να χυθεί άπλετο φώς στην αιτία της ΞΑΦΝΙΚΗΣ θανατηφόρου ασθένειάς του; Αν υπάρχει σύνδεση ντόπας και ασθένειας, δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν οι γονείς και οι αθλητές; πόσες χιλιάδες είναι τα υποψήφια θύματα;Ασχολούμαι με τον αθλητισμό απο 10 χρονών, (είμαι 52) ευτυχείς συγκυρίες, με κράτησαν μακριά απο την ντόπα και τον πρωταθλητισμό. Γνωρίζω πολύ μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, αθλητές και προπονητές, με παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλια, (αν θέλεις μπορώ κατ΄ιδίαν να σου αποδείξω την αλήθεια των λόγων μου). Είχα τις κορες μου απο βρέφη στην κολύμβηση (πλέον 21 και 18 χρονών) στα 12 χρόνια της μεγάλης, φαινόταν η μεγάλες δυνατότητες που είχε για πρωταθλητισμό. Όταν ρώτησα τον προπονητή της Μανιάνη, μου είπε ΜΑΚΡΙΑ.!!! Ο γιατρός της τότε εθνικής ομάδας κολύμβησης, στις εξετάσεις που έκαναν τα παιδιά του συλλόγου, ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ, μια και ξεκίνησε ο σύλλογος την συνεργασία με αυτόν τον γιατρό, την ρώτησε τι χρόνο έχει στα 100 ελεύθερο, του είπε, και της απάντησε, με μένα σε τρείς μήνες, θα έχεις δύο δευτερόλεπτα λιγότερο. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ; Ξέρεις τι αγώνα έκανα, για να πείσω τις κόρες μου, οτι δεν πρέπει να στενοχωριούνται που τις προσπερνάνε σαν σταματημένες, τα κορίτσια που πέρυσι τα άφηναν μισή πισίνα πίσω; Έχεις ιδέα τι τζίρος γίνεται απο τα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ διατροφής; Γνωρίζεις πόσο "ΑΘΩΑ" είναι αυτά; Ξέρεις οτι έρευνα στην Αμερική, για σκευάσματα με βιταμίνες (ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, τεύχος 314 Απρίλιος 2007) σταμάτησε ΞΑΦΝΙΚΑ, γιατι είχαν μεγάλη αύξηση θανατων απο καρκίνο; Έχεις ιδέα τι χλευασμό έχω αντιμετωπίσει τόσδα χρόνια (πέρυσι σταμάτησε στα 17 και η μικρή) απο γονεις, στην προσπάθειά μου να τους ενημερώσω, για την κατάρα του αθλητισμού που λέγεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΌΣ;Η ΜΑΤΑΙΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ (με όποιο τίμημα) ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ.!!!Οχι αγαπητή μου, κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο αθλητής, αλλα σίγουρα γνώριζε το ρίσκο. Μπορεί να μην είναι απο την ντόπα, αλλα πρωταθλητής, με τόσες ιατρικές εξετάσεις, Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΠΑ.
@Lampros Μάλλον δεν κατάλαβες το σχόλιό μου.Το έγραψα ως απάντηση στο υστερόγραφό σου,και δεν σχολίασα τίποτα σχετικά με τις ντόπες.Το τι συμβαίνει,το γνωρίζω,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτός ήταν ο λόγος που αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει-κι ακόμη κι αν είναι,αυτό είναι ένα άρθρο σχετικά με την πορεία της υγείας του,κι όχι σχετικά με τις ντόπες στον αθλητισμό.Γι'αυτό κι έμεινα στις ευχές για ανάρρωση.Από κει και πέρα,με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη,και σίγουρα είναι αναγκαία η πληροφόρηση!Είτε υπάρχει σύνδεση,είτε όχι,πρέπει να βγούνε στη φόρα όλες αυτές οι παρενέργειες και σαφώς να καταλάβουν οι γονείς και τα παιδιά τι ρισκάρουν.Έκανες το καλύτερο για τα παιδιά σου,και καλά κάνεις και συνεχίζεις να τα λες.
Φυσικά και τα αναβολικά υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ στον πρωταθλητισμό. Αν κανείς έχει ασχοληθεί, θα πρέπει να ξέρει οτι δεν είναι αντικανονική η χρήση τους...αντικανονική θεωρείται η χρήση ουσιών ΠΑΝΩ απο το επιτρεπόμενο όριο. Στην προκειμένη δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνετε όλοι και κατηγορείτε την ντόπα...επιλογή του αθλητή είναι και του καθένα να το ρισκάρει όσο θέλει. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητη την ΞΑΦΝΙΚΗ ''αδιαθεσία'' ειδικά σε μια τέτοια ασθένεια όπως η λευχαιμία. Είναι απαράδεκτο πως εφόσον είναι αθλητής δεν τον έκαναν φύλλο και φτερό στις εξετάσεις οχι τώρα μόνο αλλά κάθε φορα γιατι λόγω των ουσιών ελέγχονται συνεχώς...ο οργανισμός δίνει σημάδια, δεν σκάει έτσι ξαφνικά. Το βάρος πέφτει στους όποιους γιατρούς τον παρακολουθούσαν συστηματικά και φυσικά στον προπονητή-ο οποίος απο ψυχολογικής άποψης είναι πολύ πιο ψύχραιμος ώστε να καθοδηγήσει τον αθλητή,του οποίο ο εγωισμός για την νίκη και την υπεροχή είναι λιγότερο ελεγχόμενος απο τον ίδιο του τον εαυτό. Φυσικά εύχομαι το καλύτερο για τον άνθρωπο αυτόν και δεν κατακρίνω την στάση του αλλά την στάση όλων όσων επιλέγουν να πιπιλίζουν την καραμέλα την ''ντόπας'' για τα οποιαδήποτε προβλήματα των αθλητών του πρωταθλητισμού. Είναι σαν λες οτι οι ναρκομανείς είναι άξιοι τις μοίρας τους...ναρκωτικό δεν είναι η οποιαδήποτε ουσία, ναρκωτικό είναι το μυαλό και ψυχολογία... Φυσικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν ψάχνεις την αιτία αλλά την θεραπεία..και εύχομαι ολόψυχα να μην ταλαιπωρηθεί ακόμα ένας άνθρωπος και οι ψυχές των αγαπημένων του
"Προσωπικά θεωρώ αδιανόητη την ΞΑΦΝΙΚΗ ''αδιαθεσία'' ειδικά σε μια τέτοια ασθένεια όπως η λευχαιμία" Γιατί είναι αδιανόητη η Ξαφνική αδιαθεσία; Ξαφνικά έπαθε ένας δικός μου άνθρωπος λευχαιμία και πέθανε. Ποιες είναι οι γνώσεις σου γύρω απο το θέμα; ;Έχεις σπουδάσει ιατρική; Για ποιο λόγο όλοι μαζί και εσύ κάνετε σύνδεση με ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ντόπα. Έχετε στοιχεία ότι ήταν ντοπαρισμένος; Πετάτε λάσπη πάνω απο τα κρεβάτια του νοσοκομείου και μετά δίνεται ευχές. Ντρόπη ξανά και ξανά θα το λέω για τα σχόλια
Εσύ τώρα, έχεις δηλ στοιχεία για το αντίθετο πόρισμα? Αν σε χαλάει να διαβάζεις τα σχόλια απλά απέφυγέ το, περισσεύει όμως να κάνεις υποδείξεις τύπου - βουλώστε το(!) και παρόμοια. Μπορείς επίσης να ζητήσεις "φραγή" από τη λάιφο, συνηθίζεται εξάλλου.
@ LAMPROS Το να ευχόμαστε τα καλύτερα για τον άνθρωπο,ενώ δεν τον ξέρουμε,γιατί είναι κατακριτέο;Όχι,δεν παρακολουθώ αγώνες.Ε και;Ένας άνθρωπος πεθαίνει.Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε.Τα ίδια θα έλεγα.
Ξαφνικά δεν παθαίνει κανείς τίποτα, μόνο ατύχημα. Ο καρκίνος δεν είναι ξαφνική αρρώστια, όπως καμία άλλωστε. Και ο πατέρας μου ξαφνικά έμαθε οτι είχε καρκίνο στον πνεύμονα, και πέθανε μέσα σε τρείς μήνες στα 43, και η ξαδέρφη μου στα 26, και η γυναίκα του ξάδερφού μου στα 47. Η διαφορά είναι, οτι οι πρωταθλητές, υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος τουλάχιστον κάθε δύο μήνες, και όσο νάναι, είναι δύσκολο να πάθουν κάτι τόσο σοβαρό ξαφνικά. Εσένα ποιές είναι οι γνώσεις σου γύρω απο το θέμα, έχεις σπουδάσει ιατρική; οι άλλοι που γράφουν οτι η ντόπα δεν έχει σχέση με την λευχαιμία γιατι δεν σε ενοχλούν; Για ποιό λόγο όλοι μαζί κάνετε σύνδεση με την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ντόπα, έχετε στοιχεία οτι ήταν ντοπαρισμένος;ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΤΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ;Δημοσιογράφος είσαι (αν δεν κάνω λάθος) κάνε μια έρευνα για το ντόπινγκ και τα μετάλια, απο τα παιδικά πρωταθλήματα, σε όλα τα ατομικά αθλήματα (και οχι μόνο) και θα εκπλαγείς πολύ γρήγορα, για το πόσο διαβρωμένος είναι ο αθλητισμός απο την ντόπα.Είπαμε, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει να πεθάνει ο αθλητής, αλλα το να συνδέει κάποιος την ντόπα με την όποια αρρωστια ενός πρωταθλητή, δεν είναι παραλογισμός, το αντίθετο.Υ.Γ - Αλήθεια πόσοι απο εσας που εκφράζεται την οδύνη σας, γνωρίζατε τον αθλητή; Πόσοι έχετε παρακολουθήσει αγώνες κανόε καγιάκ;
απο τη στιγμη που, για να μην πω ολα, τα περισσοτερα παγκοσμια ρεκορ ειναι αποτελεσμα ντοπας λογικο ενα ατομο νιφαλιο να μην μπορει να τα ξεπερασει, οποτε καθολου απιθανο να συνεβει αυτο. οπωσ και να’χει παντως περαστικα και κουραγιο στην οικογενεια του
Έτσι είναι βρε παιδιά, ένας οδοντίατρος 28 χρονών, το θυμάμαι από ειδικευόμενος, ήρθε με την έγκυο γυναίκα του να κάνει γενική αίματος και λέει δεν κάνω κι εγώ μία και τα λοιπά και τα λοιπά...
Ναι μόνο η ντόπα φταίει..Γι αυτό η λευχαιμία είναι η πρώτη σε συχνότητα κακοήθεια στα παιδιά.Φίλοι μου, η οξεία λευχαιμία είναι κάτι απρόβλεπτο, χωρίς εμφανή αιτία και απόλυτα θανατηφόρο αν δε δωθεί άμεσα χημειοθεραπεία.Μη κράζετε αν δε γνωρίζετε.
Αρκετα περιεργο να εκανε εξετασεις λιγο πριν φυγει,και να μην εγινε διαγνωση της λευχαιμιας,δηλαδη καρκινου του αιματος,που μπορει να φανει και μεσω μιας απλης γενικης αιματος.
Δηλαδή αν ο άνθρωπος διαγνωσθεί τελικά να έχει λευχαιμία ή ο,τιδήποτε άλλο, παντελώς άσχετο με χρήση αναβολικων και καταλήξει, τι θα γράψετε τότε? " κρίμα το παλικάρι, τόσο νέος!" . Σοβαρευτειτε, ακόμα κ οι εγκληματίες είναι αθώοι μέχρι να αποφανθεί ο δικαστής! Ήμαρτον
Καλά εσείς που με άνεση σχολιάζεται για "ντόπες" που βγάλατε την αιτία της οξείας λευχαιμίας δεν έχετε ίχνος ντροπής μέσα σας; Έχω χάσει φίλο απο οξεία λευχαιμία που δεν είχε καπνίσει τσιγάρο στην ζωή του. Αντί να σταθείτε βουβοί μπροστά στο θάνατο που μπορεί να χτυπήσει σε όλους μας την πόρτα απο την μια στιγμή στην άλλη ή να ευχηθείτε κουράγιο στον ασθενή γράφετε ότι σας κατέβει. Υπάρχουν στιγμές όπως αυτή που το ίντερνετ μου φέρνει αναγούλα
Συμφωνω 100% με το σχολιο σας. Εχουν πεθανει 2 δικοι μου ανθρωποι απο οξεια λευχαιμια, το ενα μαλιστα νεα κοπελα , και κανενας δεν ειχε σχεση με αναβολικα. Ακομα και τετοιες δυσκολες ωρες και σε τετοια συγκλονιστικα περιστατικα ο ξερολισμος καποιων δε λεει να σταματηει.
Τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν απο καρκίνο, χωρίς να έχουν καπνίσει τσιγάρο, άρα το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο. Πάρτε ή δώστε στα παιδιά σας άφοβα ντόπα, δεν θα πάθουν λευχαιμία, το εγγυάται ο πανεπιστήμονας, Αllergenic Dog.
@LAMPROS κι εσύ όμως με τη σειρά σου, μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι σου λένε ότι η ντοπα δεν προκαλεί οξεία λευχαιμία, τους κατηγορείς πως ισχυρίζονται ότι είναι ακίνδυνη.Δε σου λένε ότι η ντόπα είναι ακίνδυνη, σου λένε απλά πως το να έχει κάποιος οξεία λευχαιμία δεν συνεπάγεται (ούτε καν δείχνει προς την κατεύθυνση) ότι πήρε ντόπα.
Αγαπητέ μου μη γίνεστε τόσο επιθετικός και οξύθυμος, ο τίτλος του άρθρου λέει, ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ, που σημαίνει οτι έχει γίνει διάγνωση, αν είναι σωστή ή λάθος εμείς δεν το ξέρουμε. Επιπλέον αναφέρεται στον παγκόσμιο πρωταθλητή του κανόε καγιάκ, και όχι σε έναν καθημερινό άνθρωπο, που κάθε μέρα όλο και κάποιος μαθαίνει οτι έχει λευχαιμία. Οι περισσότεροι γνωρίζουν, οτι οι πρωταθλητές υποβάλονται σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις, (έγιναν άλλωστε και πριν φύγει ο αθλητής για τους αγώνες) όλοι γνωρίζουμε (μετά το 2004 με την Θάνου και τον Κεντέρη δεν υπάρχει πλέον καμία άγνοια στην Ελλάδα) οτι πρωταθλητισμός ίσον ΝΤΟΠΑ, καθαρά μετάλια δεν υπάρχουν. Λογικό είναι να σχολιάσει κάποιος την σύνδεση της ντόπας με την λευχαιμία, δεν θέλει κανείς να πεθάνει ο αθλητής. Όσοι έχουν ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό (όπως κι εγώ) γνωρίζουν φοβερές καταστάσεις, σχετικά με το ντοπάρισμα και τις παρενέργειές του. Τα συμφέροντα είναι τεράστια, και υπάρχει συγκάλυψη παγκοσμίως, αλλιώς θα καταρεύσει όλο το οικοδόμημα του "αθλητικού ιδεώδους". Τόσοι θάνατοι νέων απο ανακοπή καρδιάς, παρ΄όλα τα τρίπλεξ δεν ύποπτοι; Ξέρετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παλιοί υπερπρωταθλητές της Ανατολικής Γερμανίας; ένα παράδειγμα η ακοντίστρια Φούκς, είναι με 67% αναπηρία, ο θρυλικός Κάρλ Λιούις έχετε ιδέα πόσα προβλήματα έχει; Γνωρίζετε πόσα παιδιά αθλητές πεθαίνουν, και ποσα πολλά περισσότερα μένουν ανάπηρα στην Κίνα;Γνωρίζετε την ντόπα με μετάγγιση αίματος; Γνωρίζετε πόσα παιδιά ντοπάρονται (απο τους ίδιους τους γονείς τους) στην Ελλάδα, ακόμα και στα σχολικά πρωταθλήματα, για το απαράδεκτο 10 - 20% στα μόρια; Ξέρετε πόσα παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους λόγο ντόπας, αλλα εμφανίζεται άλλη διάγνωση; Μόνο στην κολύμβηση γνωρίζω προσωπικά δύο περιπτώσης, με πιο πρόσφατη πριν δύο χρόνια στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου. Το θέμα είναι τεράστιο, για να το αναλύσουμε απο εδώ, το σίγουρο είναι, οτι ο πρωταθλητισμός είναι εντελώς ανήθικος, και ΣΤΗΜΕΝΟΣ. Επαναλαμβάνω, κανείς (λογικός τουλάχιστον) δεν θέλει να πεθάνει ο αθλητής, όλοι είμαστε μαζί του, και μακάρι να το ξεπεράσει, αλλα ήξερε πολύ καλά τί έκανε, τί έπαιρνε, και τι συνέπειες μπορεί να είχε.Υ.Γ - Κάποια στιγμή, ειδικά τώρα που ξεφούσκωσε η ισχυρή Ελλάδα, και η νίκη δείχνει να φεύγει απο το DNA των Ελλήνων (την θυμάται κανείς την γελοία;) θα πρέπει να ανοίξει κάποιος το θέμα ΝΤΟΠΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ.
Πάντως η οξεία λευχαιμία δεν προκαλείται από "ντόπα". Τώρα άμα θες να πεις τα δικά σου την ώρα που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, δικαίωμα σου.
Δεν υπάρχει ιατρική συσχέτιση μεταξύ ντόπας και οξείας λευχαιμίας και ναι, θα μπορούσε να μην είχε φανεί στις εξετάσεις στην Ελλάδα αν ήταν σε αρχικό στάδιο. Τα υπόλοιπα τα βγάζετε από το κεφάλι σας γιατί σας είναι πιο εύκολο να παράγετε δικιά σας επιστήμη από το να ζητήσετε συγγνώμη για ένα επιπόλαιο σχόλιο. Επίσης δεν θα πείσετε κανέναν για τη συνεισφορά σας στο διάλογο για το σοβαρό θέμα των αναβολικών αν είστε αθλητής και δεν έχετε ιδέα τι κάνουν αυτές οι ουσίες στο σώμα σας. Το "η ντόπα βοηθά στην ανύψωση γοφών και την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας" έχει τόση βάση όσο το "η ντόπα ευθύνεται για το σύνδρομο Down και τη νόσο των χοίρων".ΥΓ. Αυτό το "ήξερε πολύ καλά τι έκανε, τι έπαιρνε και τι συνέπειες μπορεί να είχε" είναι και ποινικά κολάσιμο πέρα από κακόηθες;
Ποιος πρωταθλητισμός; Δυστυχώς όχι μόνο εκεί! Γνωρίζω πάνω από μια ντουζίνα ανθρώπων στο γυμναστήριο που έχουν παραδεχθεί πως κάποια στιγμή της ζωής τους πήραν ενέσιμα αναβολικά. Τρεις από αυτούς υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις εξαιτίας των αναβολικών. Κάποιοι άλλοι νοσηλεύθηκαν αρκετές εβδομάδες για λόγους που ίσως να έχουν σχέση και την προηγούμενη (συνεχιζόμενη;) χρήση τους. Και όχι δεν είναι όλοι τους οι τυπικοί φουσκωτοί που έχετε στο μυαλό σας.
«Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος, οι γιατροί φοβήθηκαν αρχικά μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά ή στους πνεύμονες, όμως τα πρώτα αποτελέσματα ήταν "καθαρά". Έτσι εστίασαν στο κεφάλι, φοβούμενοι για κάποιο αιμάτωμα."Φοβούνται ότι ο Ανδρέας ίσως έχει λευχαιμία. Το λέω με κάθε επιφύλαξη… Περιμένουμε κι εμείς το νέο ανακοινωθέν. Προς το παρόν παραμένει σε κωματώδη κατάσταση. Δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον", δήλωσε στο gazzetta.gr ο κ.Νικολόπουλος»Λυπάμαι που το λέω, αλλά κι εγώ αμέσως τη ντόπα σκέφτηκα αρχικά. Όμως οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν άλλη αιτία... :-(
Δεν υπάρχει πουθενά αυτό στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία. Περιγράφονται πολλές πιθανές παρενέργειες (μεταξύ των οποίων και κάποιοι τύποι καρκίνου), αλλά καμία σχέση με οξεία λευχαιμία....
Μην ακούσουν ότι έπαθε κάτι ένας αθλητής να μιλήσουν για ντόπες! Μην δουν κάποιον με ωραίο σώμα να μιλήσουν για αναβολικά! Δεν κοιτάνε την καμπούρα τους! Εχουν γίνει όλοι κριτές και έχουν άποψη για όλα!
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...Είναι άλλωστε πολύ συνηθισμένο, μη πω αυτονόητο άνθρωποι-υπεραθλητές, η προσωποποίηση της υγείας και της σωματικής ρωμαλεότητας να λιποθυμούν έτσι ξαφνικά. Και μάλιστα ποτέ εν όποιων τρίτων αλλά πάντα μόνοι τους...
Το σχόλιο έγινε πριν απο αυτή την νέα άσχημη εξέλιξη. Προσωπικά ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ και παίρνω πίσω ό,τι έγραψα. Εύχομαι ολόψυχα ο άνθρωπος να ξεπεράσει όσο γίνεται πιο σύντομα το πρόβλημα της υγείας του και να επιστρέψει στην οικογένεια του.
37 ετών ,χωρίς χρόνιο νόσημα,με καθαρές εξετάσεις προ ολίγων ημερών και δεν βρίσκεται και σε χώρα που ενδημεί κάποια μεταδιδόμενη σοβαρή μολυσματική νόσος.Δυστυχώς η πιθανότερη αιτιολογία είναι παρενέργειες από ενισχυτικά απόδοσης.
Συμβαίνει βλέπεις, κάποιοι να ανήκουν στο χώρο και να γνωρίζουν από την καμπούρα τους και τις καμπούρες των άλλων, εξυπνάκια!Γράψε καλύτερα κάνα σχόλιο σε αυτό με τα ταταουάζ!
Συμβαίνει, κάποιοι να ανήκουν στο χώρο και να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, τόσο στην καμπούρα τους όσο και σ΄αυτή των άλλων, εξυπνάκια!Ακόμα περισσότερο απόψη παντός επί στητού έχουν οι κριτικοί δεοντολογίας και κορέκτνες μην πω..!
εσυ εχεις αποψη για ολα και ειμαι σιγουρος πως η πιο κοντινη σου επαφη με αθλητισμο ειναι το καλοκαιρι να βλεπεις τους αλλους να παιζουν ρακετες..και φυσικα ρε εξυπνακια παιζουν ντοπες στα αθληματα,ποσο μαλλον οταν γινετε πρωταθλητισμος,εδω πινουν τα αντερα τους στο 3ο τοπικο πρωταθλημα καλαματας σε πανευρωπαικο κωπηλασιας δεν θα παιρνουν??τοσα ξερεις τοσα λες..