19χρονος Έλληνας ο κορυφαίος freerunning αθλητής του κόσμου

2

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε τη νίκη στον τελικό του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, όπου 18 απ' τους καλύτερους αθλητές freerunning του κόσμου αγωνίστηκαν στέλνοντας εικόνες υψηλού αθλητικού επιπέδου σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο δύο φορές πρωταθλητής Pavel Petkuns από τη Λετονία κι ο Ρώσος Aleksandr Baiturin τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με επιδόσεις που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό!

Mε ένα άψογο, απαιτητικό και πλούσιο σε κόλπα run, ο Δημήτρης DK Κυρσανίδης, έκανε μια διεθνούς κλάσης εμφάνιση, πάνω στις κατάλευκες, πέτρινες σκεπές της Καλντέρας, εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως τον περσινό νικητή Corey DeMeyers και το μόνιμο φαβορί Pavel Petkuns.

19χρονος Έλληνας ο κορυφαίος freerunning αθλητής του κόσμου Facebook Twitter
"Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο νικητής," είπε ο Έλληνας αθλητής αμέσως μόλις κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο σημαντικότερο freerunning διαγωνισμό του πλανήτη.

18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες. Το Best Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Aleksandr Baiturin δίνοντας τον πιο... Restart εαυτό του καθώς εκτέλεσε άψογα ένα συνδυασμό από tricks και προσγειώθηκε στην πισίνα της πίστας με μια απίστευτή βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων. H Αμερικανίδα stunt woman Luci Romberg πήρε τον τίτλο Best Female.

 

19χρονος Έλληνας ο κορυφαίος freerunning αθλητής του κόσμου Facebook Twitter

Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω διαδικτύου. Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το Red Bull Art of Motion επέστρεψε στη Σαντορίνη με τους τολμηρούς "χορευτές" στις στέγες να δίνουν μια ανεπανάληπτη παράσταση. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια