Με γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνει η αναγνώριση των πτυχίων των πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπ. Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.
Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτική /
Με γραπτές εξετάσεις η αναγνώριση των πτυχίων από κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Νεκρός ο Λάλας – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
Νύχτα αγωνίας στα Βορίζια μετά τη φονική βεντέτα - Αναζητούνται τρεις ύποπτοι, φόβοι για νέα επεισόδια
Πρίγκιπας Άντριου: Αυτή είναι η νέα του κατοικία μετά την απομάκρυνση από το Royal Lodge
Diddy: Kαταβεβλημένος και αγνώριστος στην πρώτη φωτογραφία του μέσα από τη φυλακή
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο άνοιξε με ένα υπερθέαμα από drones και πυροτεχνήματα
σχόλια