Με γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνει η αναγνώριση των πτυχίων των πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπ. Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.
Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτική /
Με γραπτές εξετάσεις η αναγνώριση των πτυχίων από κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο κάδρο των ερευνών για τη δολοφονία στο κάμπινγκ
Άγνωστες λεπτομέρειες από το Γκριντς: Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ ήθελε να φύγει από την ταινία
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ανοίγουν νέο δρόμο στη θεραπεία της OCD, σύμφωνα με μελέτη
Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία - Πέντε συλλήψεις
Σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης στην Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση Όρμπαν
σχόλια