Με γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνει η αναγνώριση των πτυχίων των πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπ. Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.
Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτική /
Με γραπτές εξετάσεις η αναγνώριση των πτυχίων από κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Έκρηξη στην Πλάκα: Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα - Στο πρώτο μισό του 2ου ορόφου ο εκσκαφέας
Σήμερα η συναυλία της Άννας Βίσση: Τι ισχύει για καιρό, ΜΜΜ και είσοδο στο ΟΑΚΑ
Ένα σπίτι που ζει στη σκιά ενός μαύρου χεριού
Η υγρή χωματερή του Κηφισού: το ξέρουν όλοι, κανείς δεν κάνει τίποτα
Μίνα Καραμήτρου: «Δεν θα έπαιρνα ποτέ συνέντευξη από τον Κουφοντίνα»
σχόλια