Με γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνει η αναγνώριση των πτυχίων των πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπ. Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.
Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτική /
Με γραπτές εξετάσεις η αναγνώριση των πτυχίων από κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Σαρδηνία: Δίνει 15.000€ και σπίτια 1€ για να μην χαθούν τα χωριά της, αλλά κανείς δεν πάει

Φοινικούντα: Ανατροπή στο διπλό φονικό – Η αλλαγή της διαθήκης και το πωλητήριο των 5 εκατ. ευρώ

Λάθος αντιβιοτικό σε 22χρονη στο «Αττικόν» – Συνελήφθησαν δύο νοσηλεύτριες

Πάνος Ρούτσι: Συνεχίζει για 23η ημέρα την απεργία πείνας στο Σύνταγμα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σταματήστε να λέτε ψέματα και να θέτετε σε κίνδυνο την οικογένειά μου»

σχόλια