Με γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνει η αναγνώριση των πτυχίων των πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπ. Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.
Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτική /
Με γραπτές εξετάσεις η αναγνώριση των πτυχίων από κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Άννα Βίσση στο ΟΑΚΑ: 35.000 θεατές έφυγαν με τον ΗΣΑΠ - 41 συρμοί πέρασαν από την «Ειρήνη» σε δύο ώρες
Έως 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση: Πού επεκτείνεται το πρόγραμμα
Ποιος έθετε τους όρους για τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις στα βρετανικά πανεπιστήμια;
Δουλειά από το χωριό με επιδότηση 90%: Τι προβλέπει νέο πρόγραμμα για τηλεργασία
Werwulf: Ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο στο νέο τρέιλερ της ταινίας του Ρόμπερτ Έγκερς
σχόλια