«Μείον 30, ψύχος, όρθιος, άξιζε τον κόπο...;»: Φωτογράφος απαθανατίζει μια μαμά πολική αρκούδα με τα μωρά της

«Μείον 30, ψύχος, όρθιος, άξιζε τον κόπο...;»: Φωτογράφος απαθανατίζει μια μαμά πολική αρκούδα με τα μωρά της Facebook Twitter
Φωτ.: Paul Goldstein
0

Οκτώ μέρες πέρασε ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας ζωής Paul Goldstein στην περιοχή Nunavut του Καναδά, όπου συνάντησε μια μαμά πολική αρκούδα και τα μωρά της.

Με χιονοέλκηθρο πήγε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία της νήσου Baffin Island, γνωστής από τον για 12 μήνες πληθυσμό πολικών αρκούδων εκεί και ξεκίνησε την εξερεύνηση. Χάρη σε ντόπιους Ινουίτ ιχνευτές βρέθηκε μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα.

Επί τέσσερις ώρες περίπου, ο Goldstein είχε τη χαρά να παρακολoυθεί τη μαμά αρκούδα και τα μωρά της. Είτε εξερευνούσαν τον χώρο γύρω τους είτε ήταν αγκαλιά στο χιόνι, η μαμά αρκούδα πρόσεχε συνεχώς τα μωρά της. Για τον Goldstein ήταν μαγική η στιγμή γιατί τίποτα δεν εγγυόταν ότι θα έβλεπε πολικές αρκούδες, πολύ περισσότερο μια ολόκληρη οικογένεια. 

Ο φωτογράφος άγριας ζωής έχει πλήρη επίγνωση του πόσο τυχερός ήταν που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες· ακόμη και μετά από 25 χρόνια σε αυτή την τέχνη, είναι πάντα συναρπαστικό να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τέτοιες ξεχωριστές στιγμές. Ελπίζει ότι ο κόσμος θα δει αυτές τις φωτογραφίες και θα συνειδητοποιήσει πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα οικοσυστήματα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε. «Θα ήταν ενθαρρυντικό αν την ίδια φωτογραφία μπορούσε κάποιος να τραβήξει 50 ή 100 χρόνια από σήμερα» είπε, μιλώντας στο My Modern Met

«Μείον 30, ψύχος, όρθιος σε ένα παγωμένο φιορδ... άξιζε τον κόπο...;» διερωτάται, γνωρίζοντας ήδη την απάντηση ο φωτογράφος. 

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ