Εκπληκτικό, αρχέγονο δάσος με δέντρα 130 μέτρων ανακαλύφθηκε σε κρυφή καταβόθρα της Κίνας

Εκπληκτικό, αρχέγονο δάσος με δέντρα 130 μέτρων ανακαλύφθηκε σε μια κρυφή καταβόθρα της Κίνας Facebook Twitter
Φωτ.: Xinhua
0

Eξερευνητές σπηλαίων στην περιοχή Guangxi της Κίνας ανακάλυψαν ένα αρχαίο δάσος, που παρέμενε για αιώνες κρυμμένο μέσα σε μία φυσική καταβόθρα, βάθους 192 μέτρων.

Η καταπράσινη κοιλότητα -που σχηματίστηκε αργά μέσα στον χρόνο από το νερό της βροχής, καθώς διάβρωνε τα πετρώματα- ξεπερνά σε όγκο τα 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Στο εσωτερικό της, οι εξερευνητές βρήκαν ένα αρχέγονο δάσος με αρχαία δέντρα ύψους 130 μέτρων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News. Η ομάδα εξερεύνησης χρειάστηκε αρκετές ώρες για να φτάσει στον πυθμένα της καταβόθρας, αφού κατέβηκαν με σχοινί σχεδόν 330 πόδια.

Ο επικεφαλής της ομάδας Chen Lixin δήλωσε στο Xinhua ότι η βλάστηση που βρήκαν στον πυθμένα ήταν πυκνή, και σε αρκετές περιπτώσεις έφτανε ως τους ώμους τους. Οι εξερευνητές αποκαλούσαν την καταβόθρα "tiankeng" στα μανδαρίνικα, που θα πει «λάκκος του ουρανού».

«Δεν θα με εξέπληττε αν βρίσκαμε είδη σε αυτά τα σπήλαια τα οποία δεν έχουν περιγραφεί ποτέ από την επιστήμη μέχρι τώρα», εκτίμησε μιλώντας στο AccuWeather ο εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Σπηλαίων στο Νέο Μεξικό, George Veni. 

Στο τερέν της Κίνας συναντά κανείς πολλούς παρόμοιους γεωλογικούς σχηματισμούς - άλλωστε η χώρα φιλοξενεί και τη μεγαλύτερη καταβόθρα στον κόσμο, την Xiaozhai Tiankeng, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Tiankeng Difeng του Τσοντσίνγκ. 

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Περιβάλλον / Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια - Μελέτη

Εάν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας φτάσει τελικά τους 2-3 βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη θα γίνουν πιο ευάλωτες
THE LIFO TEAM
Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ