Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το θάνατο του Prince

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το θάνατο του Prince Facebook Twitter
EPA/BALAZS MOHAI CORBIS OUT
0

Την είδηση πως ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του Prince μετέδωσαν πριν λίγο τα διεθνή δίκτυα, ωστόσο οι αρχές ενημέρωσαν πως μπορεί να χρειαστούν μέχρι και εβδομάδες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και να γίνει ασφαλώς γνωστή η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή.

Εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής αρχής του Midwest ανέφερε πως η σορός του Prince θα δοθεί στην οικογένειά του αργότερα σήμερα. 

Η ιατροδικαστική εξέταση διήρκεσε τέσσερις ώρες, ξεκινώντας στις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα). "Το να συγκεντρώσουμε τα αποτελέσματα θα χρειαστεί αρκετές μέρες καθώς εκκρεμούν οι τοξικολογικές ξετάσεις που μπορεί να πάρουν μέχρι εβδομάδες" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σε συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της νεκροψίας, και ερώτηση δημοσιογράφων αν εξετάζεται ή στοιχειοθετείται το σενάριο της αυτοκτονίας, η απάντηση ήταν πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υποδεικνύουν κάτι τέτοιο, ωστόσο ο σερίφης της Αστυνομίας της Μινεσότα Jim Olson σημείωσε πως σε αυτό το σημείο δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες μέχρι να βγει το τελικό πόρισμα της νεκροψίας.  Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και δεκάδες δημοσιογράφοι ήταν στην αίθουσα.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το θάνατο του Prince Facebook Twitter
Ο Σερίφης της Μινεσότα στη συνέντευξη τύπου για το θάνατο του Prince

Επιπλέον, ο Σερίφης πρόσθεσε πως το σώμα του Prince δεν έφερε κανένα τραύμα ή ένδειξη βίας και είπε πως είναι σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχουν καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο τραγουδιστής ακολουθούσε κάποια φαρμακευτική αγωγή, είπε πως αυτό δεν μπορεί να το κάνει για την ώρα και υπογράμμισε πως είναι πολύ νωρίς για να υπάρχουν σαφή συμπεράσματα.

Ο Σερίφης, ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους, αλλά ήταν πολύ μετρημένος σε όσα απαντούσε, είπε πως στο μεσοδιάστημα θα συγκεντρώνουν στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου βασισμένοι σε παλιότερες ιατρικές εξετάσεις του ενώ θα συνομιλήσουν επίσης με συγγενείς και φίλους του Prince, αλλά και τον προσωπικό του γιατρό.

 

Ούτε ο Σερίφης ούτε ο ιατροδικαστής δεν επιβεβαίωσαν αυτή τη στιγμή αν όντως πρόκειται για θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όπως αναφέρθηκε σε κάποια δημοσιεύματα. Ανέφερε επίσης πως το εγκληματολογικό κλήθηκε στο σημείο επειδή αυτό είναι κάτι που ορίζεται για περιπτώσεις θανάτου όπου δε υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.  Ο Σερίφης ζήτησε από όλους τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των συγγενών και να είναι διακριτικοί μέχρι να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το θάνατο του Prince Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM