Τα ημερολόγια του Άλαν Ρίκμαν θα εκδοθούν- 27 τόμοι σε ένα βιβλίο, με σκέψεις και ιστορίες από τα παρασκήνια

Τα ημερολόγια του Άλαν Ρίκμαν θα εκδοθούν- 27 τόμοι σε ένα βιβλίο, με σκέψεις και ιστορίες από τα παρασκήνια Facebook Twitter
EPA
0

Τα ημερολόγια του Άλαν Ρίκμαν, που αποτελούνται από 27 χειρόγραφους τόμους, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο.

Ο ηθοποιός- που έφυγε από τη ζωή το 2016- κρατούσε ημερολόγιο για περισσότερα από 25 χρόνια, καταγράφοντας σκέψεις, απόψεις, αλλά και ιστορίες από τα παρασκήνια των δουλειών στις οποίες συμμετείχε.

Ο εκδοτικός οίκος Conongate εξασφάλισε τα δικαιώματα για τα ημερολόγια του ηθοποιού, που θα κυκλοφορήσουν με τον τίτλο «The Diaries of Alan Rickman» (Τα ημερολόγια του Άλαν Ρίκμαν) το φθινόπωρο του 2022.

Ο Ρίκμαν άρχισε να κρατά ημερολόγιο στις αρχές του '90, με πρόθεση κάποια στιγμή να το εκδώσει. Συνέχισε να γράφει, μέχρι το 2016, όταν έφυγε από τη ζωή νικημένος από καρκίνο στο πάγκρεας, στα 69 του χρόνια.

«Τα ημερολόγια δεν αποκαλύπτουν μόνο τον ηθοποιό Άλαν Ρίκμαν, αλλά τον πραγματικό Άλαν. Την αίσθηση του χιούμορ που είχε, την "κοφτερή" αντίληψή του και την αφοσίωσή του στις τέχνες», δήλωσε η Ρίμα Χόρτον, χήρα του Ρίκμαν, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την έκδοση.

Ο Άλαν Τέιλορ, που θα επιμεληθεί την έκδοση, δήλωσε στον Guardian πως το περιεχόμενο των ημερολογίων είναι «αδιάκριτο, πνευματώδες, και απόλυτα ειλικρινές», ενώ σημείωσε ότι προσφέρει «μια ασύγκριτη εικόνα της καθημερινής ζωής ενός σπουδαίου ηθοποιού».

Μεταξύ άλλων, ο Άλαν Ρίκμαν κατέγραφε τις σκέψεις του για το παίξιμο, τόσο του ίδιου όσο και άλλων που παρατηρούσε στα γυρίσματα ή στη σκηνή. Συνήθιζε να πηγαίνει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κάθε εβδομάδα και τα ημερολόγιά του περιλαμβάνουν κριτική για αυτές τις παραστάσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι καυστική.

Επίσης, κατέγραφε ιστορίες από το παρασκήνιο ταινιών και θεατρικών παραστάσεων στις οποίες μετείχε, μεταξύ άλλων και εκείνων για τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Ο Ρίκμαν μετείχε σε όλες τις ταινίες της σειράς.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM