Η εξομολόγηση του Εντ Σίραν για τις «κραιπάλες» με το φαγητό και το ποτό

Η εξομολόγηση του Εντ Σίραν για τις «κραιπάλες» με το φαγητό και το ποτό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Εντ Σίραν περιέγραψε τον εαυτό του ως προσωπικότητα με μεγάλη ροπή προς τον εθισμό, κάτι που τον οδήγησε σε κραιπάλες με το φαγητό και το αλκοόλ, την εποχή που άρχισε να γίνεται διάσημος.

Ο σταρ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το άγχος, εξομολογήθηκε πώς έπινε όλο το βράδυ, ότι είχε βιώσει κρίσεις πανικού και μισούσε την εξωτερική εμφάνισή του, ενώ περιέγραψε πώς η σύζυγός του τον βοήθησε να αλλάξει ζωή.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του το 2014-2015, ο Σίραν λέει ότι... έπιασε πάτο. «Έμενα ξύπνιος και έπινα όλη τη νύχτα και μετά κοιμόμουν στο πούλμαν. Τα λεωφορεία πάρκαραν κάτω από αρένες και εγώ κοιμόμουν εκεί μέσα όλη την ημέρα. Μετά ξυπνούσα, έβγαινα, έκανα τη συναυλία, έπινα, έμπαινα ξανά στο λεωφορείο και πιθανότατα δεν είδα το φως του ήλιου για τέσσερις μήνες», περιέγραψε.

«Στην αρχή είναι όλα διασκεδαστικά και μετά αρχίζει να γίνεται θλιβερό. Ήταν πιθανότατα το πιο χαμηλό σημείο που έχω βρεθεί και πάχυνα», ανέφερε ακόμη. «Δεν κάνω μισά πράγματα. Αν πρόκειται να πιω... δεν βλέπω το νόημα να πιω ένα ποτήρι κρασί. Προτιμώ να πιω δύο μπουκάλια. Ένα ποτήρι πιθανότατα δεν θα σε επηρεάσει την επόμενη ημέρα. Αλλά τα δύο μπουκάλια πιθανόν θα σε κάνουν αρκετά θλιμμένο», συμπλήρωσε.

Το αλκοόλ δεν ήταν το μόνο του πρόβλημα. «Έπαιρνα δύο γεύματα και τα έτρωγα. Μετά αρχίζεις να παχαίνεις και μισείς την εξωτερική σου εμφάνιση. Πράγματα όπως η ζάχαρη, τα γλυκά, το πρόχειρο φαγητό, η κοκαΐνη, το αλκοόλ, νιώθεις καλά όσο περισσότερο τα καταναλώνεις, αλλά είναι το χειρότερο για σένα», τόνισε.

Η σύζυγός του, Σέρι, τον βοήθησε να κάνει στροφή. «Γυμνάζεται πολύ, οπότε άρχισα να τρέχω μαζί της. Τρώω σχετικά υγιεινά, οπότε ξεκίνησα να το κάνω κι εγώ. Δεν πίνει πολύ, οπότε δεν έπινα ούτε εγώ. Πιστεύω ότι όλα αυτά άλλαξαν τα πράγματα», εξήγησε ο Εντ Σίραν.

Αλλά και ο μέντοράς του, ο Έλτον Τζον, τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τι έκανε. Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του, ο Σίραν βρήκε πολλά κοινά σημεία. «Έβγαινε για μια κραιπάλη παγωτού και έτρωγε τέσσερα γλυκά μέχρι να κάνει εμετό. Δοκίμαζε πόσα μαρτίνι μπορούσε να πιει. Και σκεφτόμουν "τα έχω κάνει κι εγώ αυτά"».

«Στροφή» στη ζωγραφική

Σε ό,τι αφορά τη μουσική, ο Εντ Σίραν είναι αποφασισμένος να κάνει διάλειμμα. «Ένα από τα σημαντικά πράγματα είναι να ξέρεις πότε να κάνεις ένα διάλειμμα εσύ, αλλά και το κοινό», εξήγησε. Στο μεταξύ, στράφηκε προς τη ζωγραφική.

«Αγόρασα 30 καμβάδες και ζωγράφιζα έναν κάθε ημέρα, για 30 ημέρες. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό», δήλωσε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει τα έργα του. «Δεν θα τα πουλήσω, απλά μου αρέσει να το κάνω. Δεν χρειάζεται να τα κρίνει κανείς», πρόσθεσε.

Αν και έχει κάνει συναυλίες σε κατάμεστα στάδια, εκείνος θυμάται πιο τρυφερά τις πρώτες ημέρες της σταδιοδρομίας του. «Έμαθα περισσότερα παίζοντας σε ένα δωμάτιο με έναν άνθρωπο στο Έξετερ, όταν κανείς δεν ήρθε σε εμφάνισή μου το 2009, παρά παίζοντας στο Γουέμπλεϊ για τέσσερις νύχτες. Είναι περίεργο», παραδέχθηκε.

Δεν έκρυψε επίσης ότι έχει βιώσει και τις «παρενέργειες» της επιτυχίας. «Όταν έχεις επιτυχία και αποκτάς χρήματα, οι άνθρωποι γίνονται περίεργοι μαζί σου. Είχα συγγενείς που έγιναν περίεργοι, φίλους που τσακώθηκαν μαζί μου και ανθρώπους που με έκλεψαν. Η φήμη μεγαλοποιεί τις ανασφάλειες του άλλου», σημείωσε.

Οι «περίεργες» συμπεριφορές δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς παραδέχθηκε ότι μετά την επιτυχία του άρχισε να παθαίνει κρίσεις πανικού, όταν το περιτριγυρίζουν πολλοί άνθρωποι.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM