Δίκη Τζόνι Ντεπ: «Ήταν απίστευτα επώδυνο», είπε η Χερντ μετά την αυλαία- Τη γιούχαραν οι φαν του ηθοποιού

Δίκη Τζόνι Ντεπ: «Ήταν απίστευτα επώδυνο», είπε η Χερντ μετά την αυλαία- Τη γιούχαραν οι φαν του ηθοποιού Facebook Twitter
EPA
0

«Ήταν απίστευτα επώδυνο», είπε η Άμπερ Χερντ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη δήλωση, μετά την «αυλαία» στην εκδίκαση της μήνυσης του Τζόνι Ντεπ κατά της Sun.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες ακούστηκαν στο δικαστήριο πολλά για την προσωπική ζωή του πρώην ζευγαριού, έπεσε η αυλαία και πλέον αναμένεται η απόφαση. Ο Ντεπ είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στη Sun, για δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ως άνθρωπο που χτυπούσε την Χερντ κατά τη διάρκεια του γάμου τους, καθώς η βρετανική εφημερίδα είχε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του.

«Ήταν απίστευτα επώδυνο να ξαναζώ τη διάλυση της σχέσης μου, να αμφισβητούνται τα κίνητρα και η αλήθεια μου και να ακούγονται στο δικαστήριο και να μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο οι πιο τραυματικές και προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής μου με τον Τζόνι», δήλωσε η Άμπερ Χερντ στα σκαλιά του ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανίας.

«Ήρθα για να καταθέσω ως μάρτυρας για να βοηθήσω το δικαστήριο. Μετά τα περιοριστικά μέτρα το 2016 και την οριστικοποίηση του διαζυγίου μου, το μόνο που ήθελα ήταν να προχωρήσω με τη ζωή μου. Θα προτιμούσα να μην είμαι εδώ», συνέχισε. Τόνισε ότι εμμένει στην κατάθεσή της και πρόσθεσε ότι εναποθέτει την εμπιστοσύνη της στη βρετανική δικαιοσύνη. Όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της, τη γιούχαραν οι φαν του Τζόνι Ντεπ, που κάθε ημέρα συγκεντρώνονταν έξω από το δικαστήριο.

 

Δικηγόρος Ντεπ: Παθολογική ψεύτρα η Χερντ

Λίγο νωρίτερα, στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ αποκάλεσε παθολογική ψεύτρα την Άμπερ Χερντ, ενώ είπε ότι εκείνη ήταν ο θύτης και όχι το θύμα της κακοποίησης στη σχέση.

«Από τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα, η κ. Χερντ αποδείχθηκε απολύτως αναξιόπιστη μάρτυρας και, ειλικρινά, παθολογική ψεύτρα. Και δεν το λέω αυτό ελαφρά», είπε ο Ντέιβιντ Σέρμπορν στην αγόρευσή του.

«Το σημαντικό για τον κ. Ντεπ είναι να καθαρίσει το όνομά του από αυτoύς τους φρικτούς ισχυρισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα. Για εκείνον προφανώς τα πάντα είναι η φήμη του. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα αλλά η δικαίωσή του», είπε ακόμη ο δικηγόρος.

Ο Σέρμπορν αναφέρθηκε και σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο η Χερντ αναφέρει ότι χτυπά τον τότε σύζυγό της, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει τη ροπή της προς τη βία. «Το βασικό είναι ότι δείχνει πως εκείνη είναι ο θύτης, όχι ο κ. Ντεπ. Δεν είναι αυτός που χτυπούσε τη σύζυγό του. Αν ένας άνδρας είχε πει ότι η κ. Χερντ και είχε παραδεχθεί ότι παραδέχθηκε εκείνη, αν για παράδειγμα ήταν ο κ. Ντεπ, μπορείτε να φανταστείτε τι ανησυχία θα υπήρχε;», συνέχισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ακόμη ότι η Άμπερ Χερντ κατηγορεί όλους τους άλλους ότι λένε ψέματα. «Οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικοί λένε ψέματα», σημείωσε. «Μόνο η κ. Χερντ είναι σωστή πάντα», πρόσθεσε.

Ακόμη χαρακτήρισε «μαγικές» τις μελανιές που υποστηρίζει ότι είχε η Χερντ. «Εμφανίζονται μόνο όταν είναι μόνη της ή με φίλους αλλά ποτέ όταν είναι έξω ή όταν κάποιος ανεξάρτητος τους καταγράφει. Ήταν κλειδί για όλο αυτό, αλλά δεν πήγε στην αστυνομία ή το νοσοκομείο. Ο Ντεπ δεν είναι ο θύτης αλλά το θύμα ενδοοικογενειακής βίας», υπογράμμισε ακόμη ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά στη Sun, επεσήμανε ότι το άρθρο «δίκασε και καταδίκασε» τον Τζόνι Ντεπ για έναν ισχυρισμό που ο ίδιος έλεγε πάντα ότι είναι απολύτως αναληθής. «Προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας τον εαυτό του σε μια επώδυνη, δημόσια διαδικασία. Για ποιο άλλο λόγο ο κ. Ντεπ, θα εξέθετε τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Δεν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα σε όλη του τη ζωή. Και κυρίως δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι τέτοιο, πέρα από την κ. Χερντ».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Πολιτισμός / Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Αλυσίδες, κόκκινο νέον, Frankie Goes to Hollywood και ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα στο ελληνικό περίπτερο της Βενετίας. Με το Escape Room, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης δεν στήνει απλώς μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, αλλά ένα δωμάτιο απόδρασης για την ίδια την ελληνική εικόνα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Πολιτισμός / Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Μια μικρή έκθεση στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως το The Bridge, έναν σπάνια ιδωμένο πίνακα της Sylvia Sleigh από το 1963: μια νεοϋορκέζικη απάντηση στην Κοιμωμένη Αφροδίτη και μια υπενθύμιση ότι η Ουαλή ζωγράφος άλλαξε το γυμνό σώμα στην τέχνη χωρίς να του αφαιρέσει την ομορφιά, την επιθυμία ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Steven Meisel: Το εκθαμβωτικά αγενές Λονδίνο της Stella Tennant, της Bella Freud και της Isabella Blow

Πολιτισμός / Πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί: Τα σπάνια πορτρέτα του Στίβεν Μάιζελ από το Λονδίνο των 90s

Στο Photo London 2026, ο Στίβεν Μάιζελ επιστρέφει στο Λονδίνο των 90s: η Στέλλα Τέναντ, η Μπέλα Φρόιντ, η Πλαμ Σάικς, η Όνορ Φρέιζερ και η Ιζαμπέλα Μπλόου επιστρέφουν ως πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί, μέσα από τη θρυλική σειρά "Anglo-Saxon Attitude" της British Vogue. Μια σπάνια έκθεση για τη στιγμή που η μόδα είχε ακόμη αγένεια, αριστοκρατική παραμόρφωση και καθαρό μαγνητισμό.
THE LIFO TEAM
Όταν η διαφθορά αγοράζει Πικάσο: Η Μαλαισία ανέκτησε έργα τέχνης του σκανδάλου 1MDB

Πολιτισμός / Οι Πικάσο και Μιρό που αγοράστηκαν με κλεμμένο δημόσιο χρήμα επιστρέφουν στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέκτησε τέσσερα έργα τέχνης που φέρονται να αγοράστηκαν με χρήματα από το σκάνδαλο 1MDB, ανάμεσά τους έργα των Πάμπλο Πικάσο και Ζοάν Μιρό. Τα έργα θα παραδοθούν στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη πίνακες των Ματίς, Πικάσο και Νταλί.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026 με τις «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα

Πολιτισμός / Η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026

Στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, που διευθύνει ο Willem Dafoe, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας για την ελληνική δραματουργία.
THE LIFO TEAM
Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Πολιτισμός / Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Το KinderKunstLabor στο Σανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είναι ούτε παιδότοπος ούτε κλασικό μουσείο. Είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης για παιδιά έως 12 ετών, που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή παιδιών από νηπιαγωγεία και σχολεία.
THE LIFO TEAM
Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ εμφανίστηκαν μαζί στην πρεμιέρα της νέας 3D συναυλιακής ταινίας της Hit Me Hard and Soft: The Tour. Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε η Άιλις με τον Τζέιμς Κάμερον, βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Άρι Άστερ

Πολιτισμός / Η Σκάρλετ Γιόχανσον περνά από τους δεινόσαυρους στον κόσμο του Άρι Άστερ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο Scapegoat, τη νέα ταινία του Άρι Άστερ για την A24. Ο δημιουργός των Hereditary, Midsommar και Beau Is Afraid επιστρέφει με πρωτότυπο σενάριο και ένα ακόμη μυστικό project, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή.
THE LIFO TEAM
«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM
Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Πολιτισμός / Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Η έκθεση The Visitors ανοίγει στις 7 Μαΐου στο Ca' Pesaro της Βενετίας, με πάνω από 30 νέους πίνακες του Κουβανοαμερικανού καλλιτέχνη. Οι νεαροί άνδρες του Hernan Bas, όμορφοι, αμήχανοι και συχνά ενοχλητικοί, γίνονται η εικόνα μιας εποχής που αγγίζει τον κόσμο σαν τουριστικό προϊόν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ