Απεργία την Πρωτομαγιά

Ήττα για τον Νεϊμάρ στο δικαστήριο- Πρέπει να καταβάλει 6,7 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα

Ήττα για τον Νεϊμάρ στο δικαστήριο- Πρέπει να καταβάλει 6,7 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νεϊμάρ πρέπει να καταβάλει 6,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, αποφάσισε δικαστήριο στην Ισπανία.

Μετά τη μεταγραφή του για ποσό ρεκόρ στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017, ο Βραζιλιάνος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Μπαρτσελόνα, διεκδικώντας 43,6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία- σύμφωνα με τον ίδιο- του όφειλε η ομάδα. Οι «Μπλαουγκράνα» με τη σειρά τους είχαν κάνει μήνυση στον ποδοσφαιριστή για παραβίαση του συμβολαίου του.

Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του Νεϊμάρ και αποφάσισε υπέρ της Μπαρτσελόνα, στην οποία ο Βραζιλιάνος καλείται τώρα να καταβάλει 6,7 εκατομμύρια. Ο ποδοσφαιριστής έχει πέντε ημέρες για να κάνει έφεση.

Ο Βραζιλιάνος πήγε στους «Μπλαουγκράνα» το 2013 και το 2016 υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο, το οποίο προέβλεπε μπόνους ανανέωσης ύψους 43,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα 14 εκατ. από αυτά προκαταβολικά.

Τα υπόλοιπα 29 εκατομμύρια θα του καταβάλλονταν την 1η Αυγούστου 2017, αλλά στις 3 Αυγούστου ο Νεϊμάρ έφυγε για την Παρί. Η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε να του καταβάλει τα 29 εκατομμύρια από το μπόνους, επιμένοντας ότι ο ποδοσφαιριστής παραβίασε τους όρους του συμβολαίου. Η ομάδα απαιτούσε από τον Νεϊμάρ την επιστροφή των 14 εκατομμυρίων που είχε πάρει προκαταβολικά και 8,5 εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Η Μπαρτσελόνα εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου. «Από τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση για αυτή την απόφαση, ο σύλλογος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με ζήλο τα νόμιμα δικαιώματά του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM