Ντουέιν Τζόνσον σε Τραμπ: Πού είσαι;

Ντουέιν Τζόνσον σε Τραμπ: Πού είσαι; Facebook Twitter
Ντουέιν Τζόνσον σε Τραμπ: Πού είσαι; (EPA)
0

Με ένα βίντεο 8 λεπτών και 26 δευτερολέπτων ο Ντουέιν  «Τhe Rock» Τζόνσον στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να αναζητά έναν ηγέτη αυτού του κράτους, ρωτώντας τον «Πού είσαι;».

«Που είσαι; Πού είναι ο ηγέτης μας; Πού είναι ο ηγέτης μας αυτή τη στιγμή, όταν η χώρα μας είναι πεσμένη στα γόνατα, ικετεύοντας, παρακαλώντας, πληγωμένη, θυμωμένη, απογοητευμένη, με πόνο, απλώς θέλω να το ακούσω.»

Ο ηθοποιός ρωτά επανειλημμένα, «Πού είσαι;». Ο Φλόιντ πέθανε στις 25 Μαΐου αφού ένας αστυνομικός της Μινεάπολις, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία δεύτερου βαθμού, τον έπνιξε πιέζοντας επί οκτώμισι σχεδόν λεπτά το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας του ασφυξία.

«Πού είναι ο συμπονετικός ηγέτης μας, ο οποίος θα ανεβάσει τη χώρα μας που είναι πεσμένη στα γόνατα, (αυτός που) απλώνει ένα χέρι βοηθείας (σε όλους μας) και (μας) λέει:« Σηκωθείτε, σηκωθείτε μαζί μου. Σε ακούω, σε ακούω. Και έχεις το λόγο μου ότι θα κάνω τα πάντα με όση δύναμη έχω, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω, μέχρι την τελευταία μου ανάσα, θα κάνω ό, τι μπορώ για να κάνω την αλλαγή που χρειάζεται, για να φέρω την ισότητα επειδή οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία;».

Ο μονόλογος του Τζόνσον είναι μια από τις ισχυρότερες πολιτικές στάσεις που έχει λάβει ανοιχτά ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο ηθοποιός καλεί επίσης το κίνημα «All Lives Matter», λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή, οι ζωές των μάυρων πολιτών χρειάζονται στήριξη.

«Φυσικά, όλες οι ζωές έχουν σημασία, αλλά σε αυτήν τη στιγμή, αυτή την καθοριστική, κεντρική, εκρηκτική στιγμή όπου η χώρα μας βρίσκεται στα γόνατά της... πρέπει να πούμε τις λέξεις: Οi ζωές των μαύρων έχουν σημασία», λέει.

«Εμείς πρέπει να γίνουμε οι ηγέτες που αναζητούμε. Θα ρωτήσω άλλη μια φορά: Πού είσαι; Πού είναι αυτός ο συμπονετικός ηγέτης που ανεβαίνει ψηλά και αναλαμβάνει να λογοδοτήσει για τη χώρα του και όλους τους ανθρώπους στη χώρα μας;.

Που είσαι; Θα σας πω τι (συμβαίνει), είμαστε εδώ. Είμαστε όλοι εδώ. Η διαδικασία της αλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να το νιώσετε σε όλη τη χώρα. Συμβαίνει μία αλλαγή. Θα πάρει χρόνο. Θα χτυπήσουμε. Θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Θα χυθεί αίμα, αλλά η διαδικασία αλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει» λέει ο Ντουέιν Τζόνσον.

Νωρίτερα με άλλη ανάρτητή του αυτή την εβδομάδα, ο Τζόνσον στήριξε την κίνηση της μαύρης εικόνας, που ανάρτησαν πολλοί διάσημοι στα social media ως δείγμα αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές.

Δημοσίευσε μηνύματα από την εταιρεία παραγωγής του, Seven Bucks Productions και την επιχείρησή του Teremana Tequila.

«Έχουμε βαθιά ευθύνη απέναντι στην κοινότητα των Μαύρων και απαιτούμε ισότητα», έγραψε.

Ο Τζόνσον δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία την περασμένη εβδομάδα με τη φράση του Φλόιντ, «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», μαζί με μια λεζάντα με τις σκέψεις του για την τραγωδία.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ