Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: 18.000 λίρες τον μήνα δίνουν για να ξεπληρώσουν το Frogmore Cottage

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: 18.000 λίρες τον μήνα δίνουν για να ξεπληρώσουν το Frogmore Cottage Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άρχισαν να πληρώνουν σε δόσεις το κόστος για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, αλλά θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια για να το αποπληρώσουν.

Το Frogmore Cottage είναι η οικία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στη Βρετανία. Το ζευγάρι είχε συμφωνήσει να πληρώσει τον λογαριασμό για την ανακαίνιση που είχε γίνει σε αυτό, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκαναν με το Μπάκιγχαμ τον Ιανουάριο, όταν αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Με βάση τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πέρυσι, η ανακαίνιση κόστισε 2,4 εκατομμύρια λίρες, που αντλήθηκαν από κονδύλι για τη βασιλική οικογένεια. Το συνολικό κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο, καθώς σε αυτά τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονταν εργασίες που ξεκίνησαν το επόμενο οικονομικό έτος.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άρχισαν τον Απρίλιο να καταβάλλουν 18.000 λίρες τον μήνα, ποσό που περιλαμβάνει ενοίκιο για το Frogmore Cottage και δόση για τα έξοδα ανακαίνισης. Με αυτό τον ρυθμό, η αποπληρωμή των 2,4 εκατομμυρίων λιρών θα απαιτήσει 11 χρόνια, χωρίς να υπολογίζεται το ποσό του ενοικίου και οι τόκοι.

Το Frogmore Cottage είναι στο Home Park, κοντά στο κάστρο Ουίνδσορ. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ το παραχώρησε ως δώρο γάμου στο ζευγάρι, ήταν χωρισμένο σε πέντε οικίες για το προσωπικό και σε κακή κατάσταση. Ακολούθησε η ανακαίνιση, στο πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε ως μία οικία.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν μετακομίσει εκεί μόλις τον περασμένο Απρίλιο, λίγο πριν από τη γέννηση του γιου τους, Άρτσι. Πλέον, έχουν εγκατασταθεί σε έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Αρχικά, φαινόταν πως το ζευγάρι πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Frogmore Cottage, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, παρότι θα αποσύρονταν από τα βασιλικά καθήκοντα. Όμως, στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με το παλάτι, υποχρεώθηκαν να καταβάλουν ενοίκιο, όπως και να επωμιστούν τις δαπάνες για την ανακαίνιση. Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε τον διακανονισμό, αλλά επιβεβαίωσε ήταν πάντα πρόθεση να πληρώσει για τις εργασίες το ζευγάρι.

Με πληροφορίες από Times

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM