Οικογένεια Μαρκλ, οι πιο σφοδροί επικριτές της Μέγκαν: Ήθελε να κάνει ζημιά στο Μπάκιγχαμ

Οικογένεια Μαρκλ, οι πιο σφοδροί επικριτές της Μέγκαν: Ήθελε να κάνει ζημιά στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
Η Μέγκαν Μαρκλ δέχεται σφοδρές επικρίσεις από την οικογένειά της (Πηγή φωτό EPA)
1

Η Μέγκαν Μαρκλ δέχεται τα πιο σφοδρά βέλη από την ίδια οικογένειά της, αφού μετά τον πατέρα της, της επιτέθηκε και η αδελφή της.

Σε άρθρο της στη Sun, η Σαμάνθα Μαρκλ επιτίθεται σφοδρά στην αδελφή της, για την απόφαση της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Την ίδια ώρα, ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ- σε ξεχωριστές δηλώσεις- εκφράζει τον φόβο ότι δεν θα ξαναμιλήσει με την κόρη του και τον γαμπρό του.

Η Μέγκαν ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά στη βασιλική οικογένεια, γράφει η Σαμάνθα Μαρκλ στο άρθρο της. «Επέλεξε τον πλούτο και τα χρήματα πάνω από την οικογένεια. Η αδελφή μου έχει πέσει μέσα στη βασιλική οικογένεια σαν ανεμοστρόβιλος. Ο στόχος τους είναι η φήμη και τα χρήματα, να είναι στο Χόλιγουντ», αναφέρει, σχολιάζοντας την απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

«Δεν υπερασπίστηκε τον πατέρα μας»


«Αγαπώ την αδελφή μου, αλλά δεν αγαπώ το πρόσωπο που έχει γίνει», γράφει ακόμη η 55χρονη Σαμάνθα Μαρκλ. Μάλιστα, σημειώνει ότι το πραγματικό πρόσωπο της αδελφής της φάνηκε στη διαμάχη με τον πατέρα τους, Τόμας Μαρκλ.


«Παρακολουθούσε πώς τα μέσα ενημέρωσης βασάνιζαν και εξευτέλιζαν τον μπαμπά μου, και ποτέ δεν βγήκε μπροστά να τον υπερασπιστεί σαν μια πραγματική φιλάνθρωπος» γράφει η Σαμάνθα. Υπενθυμίζεται ότι είναι πιθανό η Mail να καλέσει τον Τόμας Μαρκλ να καταθέσει εναντίον της κόρης του, στη μήνυση που έχει κάνει η δούκισσα του Σάσεξ στην εφημερίδα, για τη δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε στον πατέρα της.


Η Σαμάνθα Μαρκλ γράφει ότι δεν μπορεί να καταλάβει την πίεση που ένιωσε η Μέγκαν επιμένοντας ότι «ήξερε τις κοινωνικές απαιτήσεις που έχει η ένταξη στη βασιλική οικογένεια». «Θα έπρεπε να αναρωτηθεί εάν ήταν έτοιμη και ικανή να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τις απαιτούμενες προσδοκίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, επικρίνει τον Χάρι και την Μέγκαν για την απόφασή τους, λέγοντας ότι έπληξαν τον θεσμό της βασιλικής οικογένειας, που έφτασε κοντά στην κατάρρευση. «Η 93χρονη βασίλισσα δεν θα έπρεπε να ζήσει αυτό το άγχος, να δει την οικογένειά της να διαλύεται», λέει, ενώ σχολιάζει με μια δόση ειρωνείας ότι οι κινήσεις του ζευγαριού δεν δείχνουν δύο άτομα που επιθυμούν μια ιδιωτική ζωή. «Έχουν παραδοθεί στο κόκκινο χαλί, έχουν κάνει συμφωνίες με την Disney και έγιναν φίλοι με τους Κλούνεϊ και άλλους αστέρες πρώτης γραμμής», σημειώνει.


Τόμας Μαρκλ: Ίσως δεν ξαναμιλήσω με την Μέγκαν και τον Χάρι

Από την άλλη, ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ, Τόμας Μαρκλ, εκφράζει την εκτίμηση ότι ίσως δεν μιλήσει ποτέ ξανά με την κόρη του.

«Μπορεί η τελευταία φορά που θα με δουν να είναι όταν θα με θάβουν. Δεν πιστεύω ότι σε αυτό το σημείο θέλουν να με δουν ή να μου μιλήσουν», είπε ο 75χρονος. Πρόκειται για ένα ακόμη απόσπασμα του ντοκιμαντέρ στο οποίο μίλησε και θα προβληθεί σήμερα. Βέβαια, στο προηγούμενο απόσπασμα που είχε έρθει στη δημοσιότητα, ο Μαρκλ κατηγορούσε την κόρη του ότι «φτηναίνει» τη βασιλική οικογένεια, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Ζήτησε συγγνώμη από την Ελισάβετ

Ακόμη, ο Τόμας Μαρκλ δήλωσε ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τη βασίλισσα, επειδή δεν έδωσε τελικά το παρών στον γάμο της κόρης του με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια. Θέλω να το κάνω αλλά μου είπαν να μην το κάνω. Είχα προγραμματίσει να πάω στο αεροδρόμιο και να ταξιδέψω στην Αγγλία, επειδή ήθελαν να πάω στον γάμο. Τότε έπαθα καρδιακή προσβολή και με μετέφεραν στο νοσοκομείο», εξήγησε.

Ακόμη, χαρακτήρισε άδικο τον τρόπο που τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και δήλωσε ότι αποφάσισε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ «γιατί ήθελα να μάθει ο κόσμος ότι δεν είμαι όλα αυτά τα τιποτένια πράγματα που λένε για μένα. Θέλω ο Χάρι και η Μέγκαν να δουν αυτό το βίντεο και να ξέρουν ότι αυτό δεν είναι δίκαιο». 


Με πληροφορίες από Sky News, ΑΠΕ

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM
Η δύναμη της αγάπης: όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Πολιτισμός / Όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Το Waves Penetrate Me Fiercely, το νέο μικρού μήκους φιλμ του τρανς δημιουργού Geo Aghinea, χαρτογραφεί μια queer νυχτερινή ζωή που απλώνεται σε εγκαταλειμμένα κτίρια, διαμερίσματα και αυτοσχέδιους χώρους στο Βουκουρέστι.
THE LIFO TEAM
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Πολιτισμός / Τιτανικός: Η ιστορία του πιο διάσημου ναυαγίου που έγινε σαν σήμερα το 1912

Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ξεκίνησε σαν μια θριαμβευτική στιγμή της ναυπηγικής ιστορίας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγε σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες όλων των εποχών
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο παιδικού βιβλίου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Μάικλ Ρόζεν είναι ο νικητής του Hans Christian Andersen Award 2026 στην κατηγορία συγγραφής, της υψηλότερης διεθνούς διάκρισης για δημιουργούς παιδικών βιβλίων που απονέμει η IBBY. Η ανακοίνωση έγινε στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.
THE LIFO TEAM
Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Πολιτισμός / Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Ο Μπίλι Κρίσταλ επιστρέφει το φθινόπωρο στο Broadway με το 860, μια νέα σόλο παράσταση εμπνευσμένη από το σπίτι όπου έζησε με την οικογένειά του για 46 χρόνια και που χάθηκε στις φωτιές του Παλισέιντς το 2025
THE LIFO TEAM
«Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Πολιτισμός / «Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Η νέα διπλή βιογραφία του Andrew Durbin φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον φωτογράφο Πίτερ Χούτζαρ και τον καλλιτέχνη Πολ Θεκ, δύο μορφές της νεοϋρκέζικης πρωτοπορίας που έζησαν, δημιούργησαν και αγάπησαν στη σκιά μιας εποχής που διαλύθηκε από το AIDS.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM