Μαρκλ εναντίον Μαρκλ: Η Mail μπορεί να καλέσει τον πατέρα της Μέγκαν να καταθέσει

Μαρκλ εναντίον Μαρκλ: Η Mail μπορεί να καλέσει τον πατέρα της Μέγκαν να καταθέσει Facebook Twitter
Η Μέγκαν Μαρκλ πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με τον πατέρα της στο δικαστήριο (Πηγή φωτό; EPA)
0

Ο Τόμας Μαρκλ ενδεχομένως να κληθεί στο δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος της κόρης του Μέγκαν Μαρκλ, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της δούκισσας του Σάσεξ με την Mail on Sunday.

Η υπεράσπιση της εφημερίδας φαίνεται πως βασίζεται στην κατάθεση του πατέρα της. Η Μέγκαν Μαρκλ έχει κάνει μήνυση στην Mail on Sunday για παράνομη χρήση ιδιωτικών πληροφοριών, καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, εξαιτίας της δημοσίευσης αποσπασμάτων της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της, στην οποία εξέφραζε τα παράπονά της για τη συμπεριφορά του.

Στα έγγραφα για την υπεράσπιση που κατέθεσε η εφημερίδα στο δικαστήριο την Τρίτη- ενώ στο Μπάκιγχαμ προσπαθούν ακόμη να διαχειριστούν την κατάσταση που δημιούργησε το ζευγάρι- αναφέρει ότι η δούκισσα του Σάσεξ και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας «βασίζονται στη δημοσιότητα προκειμένου να διατηρήσουν τις προνομιούχες θέσεις που κατέχουν», όπως και ότι η Μαρκλ δεν μπορεί «να έχει οποιαδήποτε λογική προσδοκία ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν ιδιωτικό και έπρεπε να παραμείνει έτσι».

Ακόμη η εφημερίδα επικαλέστηκε το «τεράστιο και νόμιμο δικαίωμα δημόσιου ενδιαφέροντος» που υπάρχει για την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας και ότι θα το υπερασπιστεί αυτό. Μεταξύ των αποδείξεων που περιλαμβάνουν τα δικαστικά έγγραφα είναι άκρως προσωπικά SMS ανάμεσα στον Τόμας Μαρκλ και την κόρη του, πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, τον Μάιο του 2018.

Επιπλέον η εφημερίδα απέρριψε την κατηγορία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι η επιστολή δεν ήταν πρωτότυπο λογοτεχνικό κείμενο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η Μέγκαν Μαρκλ επέτρεψε στους φίλους της να ενημερώσουν το αμερικανικό περιοδικό People, για λογαριασμό της, τον Φεβρουάριο του 2019. Το περιοδικό μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η δούκισσα είχε στείλει ένα γράμμα αγάπης στον πατέρα της έξι μήνες νωρίτερα.

«Δικαίωμα του Τόμας Μαρκλ να πει την εκδοχή του»

Η Mail on Sunday τόνισε ότι ο Τόμας Μαρκλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του δημόσια και να ασκήσει το δικαίωμά του για την ελευθερία του λόγου, δημοσιοποιώντας την επιστολή και δίνοντας τη συνέντευξη, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια των όσων ανέφεραν οι πηγές του People. Μάλιστα η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τόμας Μαρκλ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την επιστολή μόνο επειδή πληγώθηκε από τον τρόπο που αυτή παρουσιάστηκε.

«Ο Τόμας Μαρκλ έχει το δικαίωμα να πει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη ανάμεσα στον ίδιο και την κόρη του, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της επιστολής. Πέρα από την επιστολή, ο κ. Μαρκλ δεν έχει ακούσει νέα της κόρης του από τότε που της έγραψε για να της πει ότι ήταν πολύ άρρωστος για να πάει στον γάμο της, ούτε έχει γνωρίσει ή συναντήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τον γιο τους, τον εγγονό του», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Η Mail θα ζητήσει τα μηνύματα της Μαρκλ

 

Ακόμη η Mail άφησε να εννοηθεί ότι αν η υπόθεση φτάσει στη δικαστική αίθουσα, θα ζητήσει αντίγραφα όλων των ιδιωτικών μηνυμάτων που έστειλε η Μέγκαν στους φίλους της, στα οποία τους εξουσιοδοτεί να μιλήσουν εκ μέρους της στα ΜΜΕ.

Η νομική ομάδα της Μέγκαν Μαρκλ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η δούκισσα έχει κρατήσει αντίγραφο του χειρόγραφου της επιστολής, προτού το στείλει στους εκπροσώπους της στο Λος Άντζελες, για να το παραδώσουν στον πατέρα της. Επίσης, έχει δεσμευθεί ότι θα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς την όποια αποζημίωση λάβει για αυτή την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι και ο πρίγκιπας Χάρι έχει μηνύσει τους εκδότες της Sun και της Mirror, κατηγορώντας τους για τηλεφωνικές υποκλοπές.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM