«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον οργανισμό που διοργανώνει τα Grammy, αφού λίγα 24ωρα πριν από τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων η CEO που τέθηκε σε διαθεσιμότητα πέρασε στην αντεπίθεση.


Η Ντέμπορα Ντάγκαν, η οποία τέθηκε σε διοικητική άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, κατέθεσε καταγγελία στην οποία κατηγορεί την Recording Academy ότι την εκδικείται επειδή μίλησε για σεξουαλική παρενόχληση, όπως και παρατυπίες στις ψηφοφορίες, μεταξύ άλλων.

 

Στις 44 σελίδες της καταγγελίας, η Ντάγκαν αναφέρει ότι σε email της προς τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Ακαδημίας, ανέφερε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά ο Τζόελ Κατζ, δικηγόρος που είναι γενικός σύμβουλος στην ακαδημία.

 

Επιπλέον, η Ντάγκαν κατηγορεί την Ακαδημία ότι της ζήτησε να προσλάβει τον προκάτοχό της, Νιλ Πορτνάου, ως σύμβουλο, παρά τις καταγγελίες ότι είχε βιάσει ξένη καλλιτέχνιδα «που, βάσει πληροφοριών και αντίληψης, ήταν ο πραγματικός λόγος που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του».


Όλα αυτά έρχονται στο φως ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η φετινή τελετή απονομής των Grammy, που θα γίνει στο Λος Άντζελες.


Οι καταγγελίες της Ντάγκαν


«Το email ανέφερε με λεπτομέρειες σκανδαλώδεις συγκρούσεις συμφερόντων, μέλη του συμβουλίου που χρησιμοποίησαν τη θέση τους για δικό τους όφελος και παρατυπίες στην ψηφοφορία, για τις υποψηφιότητες των βραβείων Grammy. Όλα αυτά έγιναν χάρη στη νοοτροπία "κλαμπ αγοριών" στη λειτουργία της Ακαδημίας», αναφέρει η Ντάγκαν στην καταγγελία.

 

Σύμφωνα με την ίδια, αφότου έστειλε το email, ενημέρωσε την Ακαδημία ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά. Τώρα, λέει ότι η Recording Academy την εκδικήθηκε θέτοντάς την σε διαθεσιμότητα με κατασκευασμένες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Τι απαντά η Recording Academy


Από την πλευρά της, η Ακαδημία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ντάγκαν, σχολιάζοντας ότι οι ενέργειές της επισκιάζουν την επικείμενη τελετή απονομής.

 

«Είναι περίεργο ότι η κ. Ντάγκαν δεν διατύπωσε ποτέ αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς, παρά μόνο μία εβδομάδα μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος της, από γυναίκα εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε ότι η κ. Ντάγκαν δημιούργησε ένα τοξικό και ανυπόφορο εργασιακό περιβάλλον και ότι είχε προσβλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά», ανάφέρουν από την Ακαδημία, ενώ σημειώνουν ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις καταγγελίες και των δύο πλευρών.

 


«Η Ντάγκαν τέθηκε σε διοικητική άδεια μόνο αφότου προσφέρθηκε να αποχωρήσει και να απαιτήσει 22 εκατ. δολάρια από την ακαδημία, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός», επισήμαναν ακόμη.

 

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της Ντάγκαν για σεξουαλική παρενόχληση από τον Τζόελ Κατζ, μέσω του δικηγόρου του διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της.


«Οι ισχυρισμοί της Ντάγκαν για παρενόχληση και η περιγραφή του δείπνου είναι ψευδείς. Οι ισχυρισμοί της διατυπώνονται για πρώτη φορά, επτά μήνες έπειτα από αυτό το δείπνο. Ο κ. Κατζ θα συνεργαστεί με όποια έρευνα γίνει, λέγοντας την απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε η κ. Ντάγκαν να κάνει το ίδιο», δήλωσε ο δικηγόρος.

 

Με πληροφορίες από το AFP