Σε διαθεσιμότητα η επικεφαλής των Grammy -Λίγες ημέρες πριν την απονομή

Σε διαθεσιμότητα η επικεφαλής των Grammy -Λίγες ημέρες πριν την απονομή Facebook Twitter
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η επικεφαλής των Grammy (Πηγή φωτό: EPA)
0

Η Ντέμπορα Ντάγκαν, CEO της Recording Academy που διοργανώνει τα Grammy, απομακρύνθηκε από τη θέση της, σχεδόν δέκα ημέρες πριν από τη φετινή τελετή απονομής.

Η Ντάγκαν, που είχε αναλάβει CEO μόλις τον περασμένο Αύγουστο, τέθηκε σε διοικητική άδεια έπειτα από καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά, ανακοίνωσε η Ακαδημία. Είναι η πρώτη γυναίκα που τέθηκε επικεφαλής της Recording Academy, ενώ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα χαρακτήριζε τη δουλειά της ως την καλύτερη στον πλανήτη.


Η καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά έγινε από υψηλόβαθμο μέλος της ομάδας της Ακαδημίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, δύο ανεξάρτητοι ερευνητές επιστρατεύθηκαν προκειμένου να εξετάσουν την καταγγελία.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, τα καθήκοντα της Ντάγκαν αναλαμβάνει ο πρόεδρος του συμβουλίου της Ακαδημίας Χάρβεϊ Μέισον τζούνιορ. Με email του προς σε όλα τα μέλη της Ακαδημίας, ο Μέισον διαβεβαίωσε ότι τα βραβεία Grammy και όλες οι σχετικές δραστηριότητες θα προχωρήσουν με βάση τον προγραμματισμό. H τελετή απονομής θα γίνει στο Λος Αντζελες, στις 26 Ιανουαρίου, με οικοδέσποινα την Αλίσια Κις.


Η Ντάγκαν είναι πρώην δικηγόρος και στέλεχος της δισκογραφικής βιομηχανίας, η οποία στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Bono. Πηγές του Variety από την Ακαδημία χαρακτήρισαν την απομάκρυνση της Ντάγκαν ως πραξικόπημα και την απέδωσαν στην αντίσταση κάποιων βετεράνων της Recording Academy στις αλλαγές που ήθελε να κάνει εκείνη.

Με πληροφορίες από BBC, Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM