ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέθανε ο Emanuel Ungaro, θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας

Πέθανε ο Emanuel Ungaro, θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος σχεδιαστής Emanuel Ungaro, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή.

Ο Ungaro, ο οποίος αποχώρησε από τη μόδα το 2004, πέθανε το Σάββατο ενώ είχε περάσει δύο χρόνια με την κατάσταση της υγείας του να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη, είπε ένα μέλος της οικογένειας. Ο Γάλλος σχεδιαστής είχε γεννηθεί στη νότια Γαλλία το 1933. Παιδί οικογένειας Ιταλών μεταναστών, στην ηλικία των 22 ετών μετακόμισε στο Παρίσι όπου υπήρξε μαθητής του Ισπανού σχεδιαστή Cristobal Balenciaga, πριν δημιουργήσει τη δική του φίρμα, εννιά χρόνια μετά την άφιξή του. Σύντομα επέβαλε το προσωπικό του πολύχρωμο στυλ στον κόσμο της μόδας. 

«Κάποια δεν πρέπει να φοράει ένα φόρεμα, πρέπει να ζει σε αυτό», έλεγε. Ο Ungaro ήταν ο δεύτερος από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν ράφτης και ο ίδιος είχε αναγνωρίσει πως έμαθε τα βασικά από εκείνον. Το 1965, μαζί με μερικές εργαζόμενες, άνοιξε τον δικό του οίκο μόδας στην Avenue Mac-Mahon στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στην Ungaro «ο αισθησιασμός ήταν διάχυτος», είχε γράψει η φίλη του, συγγραφέας Christine Orban. 

Πέθανε ο Emanuel Ungaro, θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας Facebook Twitter

Κατά τη μακρά του θητεία στον χώρο της μόδας ο Ungaro έντυσε ηθοποιούς όπως η Τζίνα Ρόουλαντς, η Κατρίν Ντενέβ, η Ιζαμπέλ Ατζανί και η Ανούκ Εμέ. Σε σημείωμα στην ιστοσελίδα του οίκου μόδας που σύστησε ο Ungaro περιγράφεται ως ο δημιουργός ο οποίος «τόλμησε να είναι διαφορετικός». Το 1968, πλάι στην υψηλή ραπτική, εισήλθε στην αγορά των έτοιμων ενδυμάτων αρχικά με γυναικεία και στη συνέχεια με ανδρικά ρούχα.

Μέσα στα χρόνια δημιούργησε μία αυτοκρατορία που επεκτάθηκε στα αρώματα, στα παπούτσια και στα γυαλιά. Ο οίκος του εξαγοράστηκε το 1996 από την οικογένεια Ferragamo. Παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης ο Ungaro άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τον κόσμο της μόδας το 2001 αφήνοντας τη διεύθυνση των έτοιμων συλλογών του στον βασικό του συνεργάτη Giambattista Valli. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Fashion House he founded in 1965 still bearing his name cries today this extremely talented Couturier. He will stay in our memories as the Master of sensuality, colours and flamboyance.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη emanuel ungaro (@emanuelungaroparis) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

La Maison qu'il a fondée en 1965 et qui porte toujours son nom pleure aujourd' hui ce Couturier au talent immense.Il restera dans nos mémoires comme le Maitre de la sensualité, de la couleur et de la flamboyance.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη emanuel ungaro (@emanuelungaroparis) στις


Συνέχισε να σχεδιάζει συλλογές για μερικά χρόνια ακόμα ώσπου παραιτήθηκε επίσημα το 2004 δηλώνοντας πως ο κόσμος της υψηλής ραπτικής δεν ανταποκρίνεται πλέον «στις προσδοκίες των σημερινών γυναικών». 

Πέθανε ο Emanuel Ungaro, θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας Facebook Twitter

Με πληροφορίες από france24.com

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM