Γιώργος Καπουτζίδης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα πάνω μου. Ο καθένας να κοιτάξει τη δική του ζωή

Γιώργος Καπουτζίδης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα πάνω μου. Ο καθένας να κοιτάξει τη δική του ζωή Facebook Twitter
2

Για ακόμη μια φορά, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για θέματα αποδοχής και εστίασε σε ζητήματα που όπως λέει «αποτελούν προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

 «Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα στη ζωή μου», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1. «Παίρνω πάντα ξεκάθαρα θέση και δεν έχω φοβηθεί ποτέ να πω τι πιστεύω» τονίζει σε άλλο σημείο.

«Αυτός ο κόσμος είναι για όλους, είμαστε όλοι ίσοι, έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα. Δεν ήρθε κανείς εδώ πέρα για να κάνει τον προϊστάμενο και να μας πει ποιους αποδέχεται και ποιους δεν αποδέχεται. Δεν μου αρέσει η λέξη αποδοχή. Η λέξη αποδοχή είναι σαν να λέω ότι αισθάνομαι εγώ κατώτερος και περιμένω εσένα να με αποδεχτείς. Δεν περιμένω κανενός την αποδοχή. Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλες οι φυλές, όλες οι θρησκείες, όλοι οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί. Όλοι είμαστε σε αυτή τη γη κι έχουμε έρθει για να ζήσουμε αγαπημένοι. Δεν μπορείς να γίνεις κολλητός μου; - μη γίνεις κολλητός μου. Τα δικαιώματά μου, όμως, είναι αυτά, δεν θα μου τα μειώσεις. Συγγνώμη άμα σε ξεβολεύει αυτό», αναφέρει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μιλώντας περαιτέρω για τη φιλοσοφία του και το μότο ζωής που τον ακολουθεί είπε:«Θα πρέπει να εστιάσετε στον εαυτό σας, στο σπίτι σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στην οικογένειά σας. Και αφήστε τις άλλες οικογένειες και τα άλλα σπίτια και τους άλλους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή που θέλουν να ζήσουν. Προσπάθησε να καλυτερεύσεις τη ζωή σου, μην ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου. Aυτό είναι μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Για κάποιοι λόγο οι Έλληνες πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Παίρνω πολύ ξεκάθαρη θέση σε πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι δεν έχω κρυφτεί καθόλου και δεν έχω φοβηθεί καθόλου κανέναν και λέω αυτό που θέλω να πω».

Από εκεί και πέρα, μην περιμένετε από εμένα να να σας κάνω εξομολογήσεις, αποκαλύψεις και δεν ξέρω κι εγώ τι γιατί θα είναι σαν να λέω "έχετε δικαίωμα", όχι δεν έχετε κανένα. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή μου, δεν περιμένω καμία αποδοχή και καμία ανοχή. Αν εγώ αρχίσω και σας εξομολογούμαι, θα είναι σαν να σας λέω ότι έχετε δικαίωμα να με ρωτήσετε... Όχι!  Θα κάνω ότι θέλω. Κάντε κι εσείς αυτό που θέλετε και να κοιτάξει ο καθένας τη ζωή του και να τη φτιάξει όσο γίνεται πιο όμορφη. Είναι τόσο απλό», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 
Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM
Ο Jarvis Cocker πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Πολιτισμός / Ο Τζάρβις Κόκερ πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Ο Τζάρβις Κόκερ, τραγουδιστής των Pulp, και η Kim Sion θα επιμεληθούν το The Hodge Podge στο Hepworth Wakefield το 2027, μια έκθεση για την τέχνη που γεννιέται έξω από τους θεσμούς, την ψυχεδέλεια, τα όνειρα, τη μουσική και τη δημιουργικότητα που δεν χωρά εύκολα στην αγορά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Σπάνιος άνθρωπος. Εξαιρετικός καλλιτέχνης αλλά και σπάνιος άνθρωπος. Την ώρα που μιλάει ανοιχτά για την προσωπική του ζωή, άλλοι συνάδελφοι του προσπαθούν να μας πείσουν πόσο "φυσιολογικοί" είναι κάνοντας γάμους που βγάζουν μάτι για το πόσο "λευκοί" είναι! Εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του τουλάχιστον οι νεότερες γενιές.