Γιώργος Καπουτζίδης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα πάνω μου. Ο καθένας να κοιτάξει τη δική του ζωή

Γιώργος Καπουτζίδης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα πάνω μου. Ο καθένας να κοιτάξει τη δική του ζωή Facebook Twitter
2

Για ακόμη μια φορά, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για θέματα αποδοχής και εστίασε σε ζητήματα που όπως λέει «αποτελούν προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

 «Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα στη ζωή μου», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1. «Παίρνω πάντα ξεκάθαρα θέση και δεν έχω φοβηθεί ποτέ να πω τι πιστεύω» τονίζει σε άλλο σημείο.

«Αυτός ο κόσμος είναι για όλους, είμαστε όλοι ίσοι, έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα. Δεν ήρθε κανείς εδώ πέρα για να κάνει τον προϊστάμενο και να μας πει ποιους αποδέχεται και ποιους δεν αποδέχεται. Δεν μου αρέσει η λέξη αποδοχή. Η λέξη αποδοχή είναι σαν να λέω ότι αισθάνομαι εγώ κατώτερος και περιμένω εσένα να με αποδεχτείς. Δεν περιμένω κανενός την αποδοχή. Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλες οι φυλές, όλες οι θρησκείες, όλοι οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί. Όλοι είμαστε σε αυτή τη γη κι έχουμε έρθει για να ζήσουμε αγαπημένοι. Δεν μπορείς να γίνεις κολλητός μου; - μη γίνεις κολλητός μου. Τα δικαιώματά μου, όμως, είναι αυτά, δεν θα μου τα μειώσεις. Συγγνώμη άμα σε ξεβολεύει αυτό», αναφέρει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μιλώντας περαιτέρω για τη φιλοσοφία του και το μότο ζωής που τον ακολουθεί είπε:«Θα πρέπει να εστιάσετε στον εαυτό σας, στο σπίτι σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στην οικογένειά σας. Και αφήστε τις άλλες οικογένειες και τα άλλα σπίτια και τους άλλους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή που θέλουν να ζήσουν. Προσπάθησε να καλυτερεύσεις τη ζωή σου, μην ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου. Aυτό είναι μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Για κάποιοι λόγο οι Έλληνες πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Παίρνω πολύ ξεκάθαρη θέση σε πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι δεν έχω κρυφτεί καθόλου και δεν έχω φοβηθεί καθόλου κανέναν και λέω αυτό που θέλω να πω».

Από εκεί και πέρα, μην περιμένετε από εμένα να να σας κάνω εξομολογήσεις, αποκαλύψεις και δεν ξέρω κι εγώ τι γιατί θα είναι σαν να λέω "έχετε δικαίωμα", όχι δεν έχετε κανένα. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή μου, δεν περιμένω καμία αποδοχή και καμία ανοχή. Αν εγώ αρχίσω και σας εξομολογούμαι, θα είναι σαν να σας λέω ότι έχετε δικαίωμα να με ρωτήσετε... Όχι!  Θα κάνω ότι θέλω. Κάντε κι εσείς αυτό που θέλετε και να κοιτάξει ο καθένας τη ζωή του και να τη φτιάξει όσο γίνεται πιο όμορφη. Είναι τόσο απλό», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 
Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Σπάνιος άνθρωπος. Εξαιρετικός καλλιτέχνης αλλά και σπάνιος άνθρωπος. Την ώρα που μιλάει ανοιχτά για την προσωπική του ζωή, άλλοι συνάδελφοι του προσπαθούν να μας πείσουν πόσο "φυσιολογικοί" είναι κάνοντας γάμους που βγάζουν μάτι για το πόσο "λευκοί" είναι! Εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του τουλάχιστον οι νεότερες γενιές.