Στη φυλακή η «Νοικοκυρά σε απόγνωση» Φελίσιτι Χόφμαν

Στη φυλακή η «Νοικοκυρά σε απόγνωση» Φελίσιτι Χόφμαν Facebook Twitter
0

Η αμερικανίδα ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν παρουσιάστηκε σήμερα στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή διάρκειας 14 ημερών για το ρόλο της σε ένα σκάνδαλο εξαπάτησης σε πανεπιστήμια.

Η σταρ της σειράς «Νοκοκυρές σε απόγνωση» (Desperate Housewives) οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Καλιφόρνιας, 65 μίλια ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη. Η 56χρονη ηθοποιός παραδέχθηκε πως είχε πληρώσει για να διορθώσεις τις εξετάσεις εισαγωγής της κόρης της σε πανειστήμιο.

Αμερικανός δικαστής είχε δώσει στην Χόφμαν διορία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να παρουσιαστεί στη φυλακή. Η ηθοποιός είχε ζητήσει να φυλακιστεί κοντά στην οικογένειά της στην Καλιφόρνια. «Η Χόφμαν είναι έτοιμη να εκτελέσει την ποινή φυλάκισης που διέταξε ο δικαστής ως ένα μέρος της τιμωρίας που επέβαλε για τις ενέργειές της», δήλωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού. Μετά την αποφυλάκισή της, η ηθοποιός θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της που περιλαμβάνει κοινωφελή εργασία 250 ωρών.

Η Χόφμαν παραδέχτηκε την ενοχή της τον Μάιο μετά τις κατηγορίες πως πλήρωσε 15.000 δολάρια για να αλλάξουν τα αποτελέσματα εξετάσεων της κόρης της, ώστε να πετύχει την εισαγωγή της στο κολέγιο. Κατά τη διάρκεια της καταδίκης της στις 13 Σεπτεμβρίου, η ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές της, λέγοντας: «φοβόμουν, ήμουν ηλίθια και ήμουν τόσο λάθος. Ντρέπομαι για αυτό που έκανα».


Οι εισαγγελείς ζήτησαν αρχικά να περάσει ένα μήνα στη φυλακή. Σε επιστολή της προς τον δικαστή που ζητούσε επιείκεια, είπε ότι είχε διαπράξει το έγκλημα εξαιτίας της ανησυχίας ότι τα χαμηλά αποτελέσματα των μαθηματικών της κόρης της θα μπορούσαν να καταστρέψουν το όνειρό της να παρακολουθήσει το πανεπιστήμιο της επιλογής της.

Πενήντα ένα άτομα κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη συνωμοσία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από χρόνια και έφτασε στη δικαιοσύνη μόλις φέτος. Το σκάνδαλο εμπλέκει μερικά από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, όπως το Yale, το Stanford, το Georgetown και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Η υπόθεση αποκάλυψε όλα όσα  έκαναν οι γονείς για να πετύχουν εισαγωγή των παιδιών τους σε σχολές και επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η διαδικασία εισαγωγής στα κολέγια ήταν διαβλητή.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι γονείς χειραγωγούσαν με οικονομικά ανταλλάγματα τις βαθμολογίες των εξετάσεων και των τεστ ενώ δωροδοκούσαν ακόμη και προπονητές ώστε να εμφανίζουν πως τα παιδιά ήταν αθλητές σε αθλήματα με τα οποία δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM