Όταν η μαμά της Γκρέτα Τούνμπεργκ διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ της Eurovision

Όταν η μαμά της Γκρέτα Τούνμπεργκ διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ της Eurovision Facebook Twitter
1

Η 49χρονη Μαλένα Έρνμαν, μητέρα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, είχε διαγωνιστεί ως εκπρόσωπος της Σουηδίας στο φεστιβάλ της Eurovision του 2009 με το τραγούδι "La Voix" («Η φωνή») κατακτώντας τελικά την απογοητευτική 21η θέση.

Η Σάρα Μαγκνταλένα «Μαλένα» Έρνμαν ήταν μια σχετικά γνωστή στην πατρίδα της τραγουδίστρια της όπερας (mezzo-soprano) που τραγουδούσε επίσης και πιο «ελαφριά» ήδη, ενώ εμφανιζόταν και σε μιούζικαλ και παραστάσεις βαριετέ, όταν κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision το 2009 στη Μόσχα.

Η 49χρονη είναι μέλος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Μουσικής, εγκατέλειψε όμως την διεθνή καριέρα της στην όπερα όταν πριν μερικά χρόνια την έπεισε η κόρη της Γκρέτα – η οποία από τότε έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο ακτιβισμού για την κλιματική αλλαγή – για τον ολέθρια επιβάρυνση των εμπορικών πτήσεων στο περιβάλλον.

Το τραγούδι που ερμήνευσε το 2009 στην Eurovision της Μόσχας ήταν τα πρώτο (και μοναδικό) Σουηδικό τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού με γαλλικό στίχο και το τελευταίο σε άλλη γλώσσα πλην των αγγλικών. Το τραγούδι αποκόμισε τελικά μόλις 33 πόντους και κατετάγη 21ο, που είναι η δεύτερη χειρότερη θέση που έχει κατακτήσει η Σουηδία στον θεσμό.

  

 
Πολιτισμός
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια