Μια εντελώς διαφορετική φωτογράφιση από εκείνες που την έχουμε συνηθίσει έκανε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, που πόζαρε για το Harper's Bazaar με τρίχες στην μασχάλη, γράφοντας ταυτόχρονα ένα αρκετά φεμινιστικό editorial για το περιοδικό. 

 

Το 28χρονο μοντέλο και ηθοποιός, που είναι γνωστή για τις σέξι πόζες της με μαγιό και εσώρουχα αλλά και τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, φωτογραφήθηκε για το τεύχος Σεπτεμβρίου του Harper's Bazaar επιδεικνύοντας τις αξύριστες μασχάλες της ενώ έγραψε επίσης ένα κείμενο για την σεξουαλικότητα και τι σημαίνει να είσαι «σούπερ θηλυκή». 

 

 

«Αν αποφασίσω να ξυρίσω τις μασχάλες μου ή να αφήσω τρίχες, αυτό εξαρτάται από εμένα. Για μένα, η τριχοφυΐα του σώματος είναι άλλη μια ευκαιρία για τις γυναίκες να εξασκούν το δικαίωμά τους στην επιλογή - μια επιλογή βασισμένη στο πώς θέλουν να νιώθουν και την σχέση τους με το να έχουν ή όχι, τρίχες. Γενικά μου αρέσει να ξυρίζομαι, αλλά μερικές φορές με το να αφήνω τις τρίχες μου να μεγαλώσουν, νιώθω σέξι», γράφει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

 

 

«Και δεν υπάρχει σωστή απάντηση, ούτε επιλογή που να με κάνει περισσότερο ή λιγότερο φεμινίστρια, ή ακόμη και "κακή φεμινίστρια", για να δανειστώ τα λόγια της [συγγραφέα] Roxane Gay», συνεχίζει. «Εφόσον πρόκειται για επιλογή μου, τότε είναι η σωστή. Στην τελική, η ταυτότητα και η σεξουαλικότητα ενός ατόμου εξαρτάται από τον ίδιο και κανέναν άλλον», προσθέτει.

 

 

Στο κείμενό της, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μιλάει επίσης για τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν προβάλλουν την σέξι πλευρά τους. «Ως κουλτούρα φοβόμαστε γενικά τις γυναίκες, αλλά και ειδικότερα την εσωτερική δύναμη της θηλυκής σεξουαλικότητας. Μια γυναίκα γίνεται πολύ ισχυρή και άρα απειλητική όταν αντλεί δύναμη από το να αγκαλιάσει το φύλο της. Οπότε επιμένουμε να την ντροπιάζουμε, επιμένουμε πως μια γυναίκα χάνει κάτι όταν αγκαλιάζει την σεξουαλικότητά της», αναφέρει το διάσημο μοντέλο. Και καταλήγει: «Δώστε στις γυναίκες την ευκαιρία να είναι ό,τι θέλουν και όσο πολυεπίπεδες μπορούν να γίνουν. Κάτω οι προκαταλήψεις».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I was always stealing Sebo’s shirts so decided we should have our own. Slim fit, cute shape, match your favorite @inamoratawoman print suit or wear it on its own 💓 Online now!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις