Η Ντονατέλα Βερσάτσε είναι και επισήμως gay icon - Έγινε πρέσβειρα του Stonewall

Η Ντονατέλα Βερσάτσε είναι και επισήμως gay icon - Έγινε πρέσβειρα του Stonewall Facebook Twitter
0

Εν όψει των φετινών εορτασμών, στις 28 Ιουνίου, για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall στη Νέα Υόρκη, του γεγονότος που αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία όλων των pride κινημάτων, ανακοινώθηκε ότι η Ντονατέλα Βερσάτσε και η Κοντσίτα θα είναι οι νέες πρέσβειρες.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο περήφανη είμαι που με επέλεξαν για πρέσβειρα του Stonewall Inn» δήλωσε η Ντονατέλα, , που ακολουθεί το παράδειγμα των Άνα Γουίντουρ και Γούπι Γκόλντμπεργκ. «Αυτά που έγιναν εδώ το 1969 ήταν πρωτόγνωρα και τράβηξαν την προσοχή του κόσμου για θέματα διαφορετικότητας, ισότητας, βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και αποδοχής».

Η Ντονατέλα υποστηρίζει εδώ και χρόνια την LGBTQ+ κοινότητα, με διάσημους γκέι άνδρες, όπως ο Έλτον Τζον και ο Λουκ Έβανς, να βρίσκονται στον στενό φιλικό της κύκλο. Ο αδερφός της, Τζιάνι Βερσάτσε, που δολοφονήθηκε το 1997, ήταν επίσης ανοιχτά γκέι. 

Παράλληλα, ο οίκος Versace κυκλοφορεί μια νέα συλλογή από t-shirts για το Stonewall, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη στήριξη της Stonewall Day και του Pride Live, μιας διεθνούς καμπάνιας για τη σημασία της μνήμης εκείνης της ημέρας.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που προσθέτω τη δική μου φωνή σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν τη δύναμη και το κουράγιο να απαιτούν την αλλαγή στην κοινωνία. Για μια καλύτερη ζωή για όλους, για έναν καλύτερο κόσμο» καταλήγει η εμβληματική σχεδιάστρια και επιχειρηματίας.


Με πληροφορίες από dazed.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Πολιτισμός / «Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Ο Κέβιν Σπέισι προέβη σε δημόσια διάψευση νέων ισχυρισμών για παράνομη συμπεριφορά, εν όψει ενός νέου ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
NEWSROOM