Σαν από ταινία τρόμου η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ στο Μπάκιγχαμ

Σαν από ταινία τρόμου η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
1

Δεν είχε δοθεί για πολλή ώρα στη δημοσιότητα η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ να στέκονται παγερά ανέκφραστοι στο παράθυρο του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, πριν καταγραφεί στα social media του πλανήτη η ομοιότητα της με μερικά από τα πιο σκοτεινά θρίλερ όλων των εποχών.

«Σαν την "Λάμψη" αλλά ακόμα πιο τρομακτική» ήταν μια τυπική λεζάντα για τη φωτογραφία που παρομοιάστηκε επίσης με ταινίες όπως η «Προφητεία», «Λουλούδια στη σοφίτα» αλλά και με τις πρόσφατες ταινίες "Get Out" και "Us" του νέου μετρ του τρόμου, Τζόρνταν Πιλ.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάλιστα ανέβασε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter σχολιάζοντας ότι η εικόνα αποτελεί τρομερή έμπνευση για σύγχρονη ταινία τρόμου.

Στο site του περιοδικού New York, η φωτογραφία των δύο οικείων προσώπων του Αμερικανού Προέδρου κρίθηκε ως «κενή από κάθε αναγνωρίσιμο συναίσθημα» και ως «σκηνή κατευθείαν από ταινία τρόμου».

Αρκετά μέσα επισήμαναν την ανατριχιαστικά κλινική συμμετρία της εικόνας που απεικονίζει σαν φαντάσματα σχεδόν την 37χρονη Τραμπ και τον 38χρονο Κούσνερ. Όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά σε σημερινό δημοσίευμα στο site του περιοδικού Wired:

«...Υπάρχει ένα παράξενο κενό στην όλη σύνθεση η οποία μεταφέρει ένα σκοτεινό συμβολισμό που αντανακλά δεινά τωρινά και μελλούμενα... Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ μοιάζουν να έχουν αργά αναδυθεί από το σκοτάδι προς το φως. Η εικόνα μπορεί και να υπόσχεται τελικά ότι ίσως υποχωρήσουν για πάντα πίσω στο σκοτάδι όταν λήξει επιτέλους αυτός ο πολιτικός εφιάλτης που ζούμε».

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια