Η Κάιλι Τζένερ είναι επισήμως η νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών

Η Κάιλι Τζένερ είναι επισήμως η νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών Facebook Twitter
0

Η Κάιλι Τζένερ είναι επισήμως είναι μικρότερη σε ηλικία αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών, εκθρονίζοντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes.

Το νεαρό μοντέλο «κέρδισε» τελικά τον τίτλο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μερικούς μήνες, και βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας δισεκατομμυριούχων που έδωσε στην δημοσιότητα την Τρίτη το περιοδικό Forbes. 

Στα 21 της χρόνια, είναι ταυτόχρονα η νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος και η νεαρότερη δισεκατομμυριούχος στην λίστα του περιοδικού. Επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που ήταν 23 ετών όταν έβγαλε το πρώτο του δισεκατομμύριο πριν από 11 χρόνια, το 2008. Τώρα είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία ύψους 62.3 δισ. δολαρίων. 


Η Κάιλι Τζένερ έχει περιουσία που αυτή τη στιγμή αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, την οποία «έχτισε» μέσα από την πολύ επιτυχημένη σειρά καλλυντικών της «Kylie Cosmetics». Και μπορεί η διασημότερη της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ να είναι η Κιμ, αλλά η Κάιλι είναι η πρώτη που έσπασε το φράγμα του ενός δισ. 

Παρόλο που ίδρυσε την εταιρία καλλυντικών της μόλις το 2015, κατάφερε να την εκτοξεύσει και πλέον η αξία της  εκτιμάται στα 900 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός όμως από τα κέρδη της «Kylie Cosmetics», η Κάιλι έχει επίσης ξεχωριστό εισόδημα από διαφημίσεις που κάνει αλλά και την συμμετοχή της στο οικογενειακό τηλεοπτικό ριάλιτι, ενώ έχει στην κατοχή της και πολλά ακίνητα.  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

SETTING POWDERS by @kyliecosmetics launching March 7th?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie (@kyliejenner) στις


«Δεν περίμενα τίποτα, δεν μπορούσα να προβλέψω το μέλλον. Αλλά η αναγνώριση με κάνει να νιώθω καλά», σχολίασε η Κάιλι Τζένερ σχετικά με τον νέο τίτλο της. 

Η ίδια αποδίδει την επιτυχία της στην τεράστια απήχηση που έχει στα social media, η οποία της εξασφάλισε ένα σίγουρο «πελατολόγιο» πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο της προϊόν. «Είναι η δύναμη των social media. Είχα τόσο δυνατό reach πολύ πριν να είμαι ικανή να ξεκινήσω ο,τιδήποτε. Θεωρώ πως η Kylie Cosmetics θα φτάσει πολύ μακριά. Πραγματικά εργάζομαι πολύ σκληρά», λέει η 21χρονη. 

Η μητέρα της, Κρις Τζένερ, δεν αποκλείει μελλοντικά η κόρη της να πουλήσει την εταιρία. «Είναι πάντα κάτι που είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε», λέει. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

i had to go all out for my baby. #StormiWorld

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie (@kyliejenner) στις

 

Η Κάιλι Τζένερ μαζί με τον 28χρονο Τζον Κόλλισον, ιδρυτή της ιρλανδικής Stripe, και τον Έβαν Σπίγκελ, ιδρυτή του Snapchat, είναι οι μοναδικοί αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι της φετινής λίστας. 

Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 131 δισ. δολαρίων. Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Françoise Bettencourt Meyers, που μαζί με την οικογένειά της, έχουν περιουσία 49.3 δισ. δολαρίων, και τους ανήκει του 33% της L'Oreal. Επτά από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη είναι Αμερικανοί και όλοι άντρες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ και 75ος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει τα 3.1 δισ. δολάρια. 


Η λίστα με τους νεαρότερους σε ηλικία δισεκατομμυριούχους:

1. Kylie Jenner, 21 - 1 δισ. δολάρια (αυτοδημιούργητη)

2. Alexandra Andresen, 22 - 1.4 δισ. δολάρια

3. Katharine Andresen, 23 - 1.4 δισ. δολάρια

4. Gustav Magnar Witzoe, 24 - 3 δισ. δολάρια

5. John Collison, 28 - 2.1 δισ. δολάρια (αυτοδημιούργητος)

6. Evan Spiegel, 28 - 2.1 δισ. δολάρια (αυτοδημιούργητος)

7. Ludwig Theodor Braun, 29 - 1 δισ. δολάρια

8. Anna Kasprazak, 29 - 1 δισ. δολάρια

Η λίστα με τους πλουσιότερους άντρες παγκοσμίως:

1. Jeff Bezos - 131 δισ. δολάρια

2. Bill Gates - 96.5 δισ. δολάρια

3. Warren Buffett - 82.5 δισ. δολάρια

4. Bernard Arnault & οικογένεια- 76 δισ. δολάρια

5. Carlos Slim Helu & οικογένεια- 64 δισ. δολάρια

6. Amanico Ortega - 62.7 δισ. δολάρια

7. Larry Ellison - 62.5 δισ. δολάρια

8. Mark Zuckerberg - 62.3 δισ. δολάρια

9. Michael Bloomberg - 55.5 δισ. δολάρια

10. Larry Page - 50.8 δισ. δολάρια

Η λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες παγκοσμίως:

1. Francoise Bettencourt Meyers (15η παγκοσμίως) - 49.3 δισ. δολάρια

2. Alice Walton (17η) - 44.4 δισ. δολάρια

3. Jacqueline Mars (33η) - 23.9 δισ. δολάρια

4. Yang Huiyan (42η) - 22.1 δισ. δολάρια

5. Susanne Klatten (46) - 21 δισ. δολάρια

6. Η χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs & οικογένεια (54) - 18.6 δισ. δολάρια

7. Abigail Johnson (71η) - 15.6 δισ. δολάρια

8. Iris Bontbona & οικογένεια (74η) - 15.4 δισ. δολάρια

9. Gina Rinehart (75η) - 15.2 δισ. δολάρια

10. Kwong Siu-hing (78η) - 15.1 δισ. δολάρια

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM