Βραβεία Γκράμι: Woman Power με τις Μισέλ Ομπάμα, Τζένιφερ Λόπεζ, Lady Gaga, Αλίσια Κις και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Βραβεία Γκράμι: Woman Power με τις Μισέλ Ομπάμα, Τζένιφερ Λόπεζ, Lady Gaga, Αλίσια Κις και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ. Facebook Twitter
0

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην 61η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες.

Η Μισέλ Ομπάμα ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για την αξία και τη συμβολή της μουσικής στην προώθηση της διαφορετικότητας, ένα θέμα που συνεχίζει να καίει τις ΗΠΑ, και στη δισκογραφική βιομηχανία.

«Η μουσική με βοηθούσε πάντα να διηγηθώ την ιστορία μου. Και ξέρω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον καθένα εδώ μέσα. Είτε αγαπάμε την κάντρι, είτε τη ραπ ή τη ροκ, η μουσική μάς βοηθά να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, τις ελπίδες, τις χαρές, την αξιοπρέπειά μας. Η μουσική μάς επιτρέπει να καταλαβαίνουμε οι μεν τους δε. Μας δείχνει ότι όλα αυτά είναι σημαντικά, κάθε ιστορία και κάθε φωνή, κάθε νότα κάθε τραγουδιού», πρόσθεσε έχοντας δίπλα της την Τζένιφερ Λόπεζ, την Lady Gaga, την Αλίσια Κις και την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Βραβεία Γκράμι: Woman Power με τις Μισέλ Ομπάμα, Τζένιφερ Λόπεζ, Lady Gaga, Αλίσια Κις και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ. Facebook Twitter

«Η μουσική ήταν πάντα ο μόνος χώρος όπου μπορούσα να νιώθω εντελώς ελεύθερη», είπε από την πλευρά της η Τζένιφερ Λόπεζ. «Η μουσική μού θυμίζει από πού προέρχομαι και επίσης μου υπενθυμίζει όλους τους τόπους όπου μπορώ να πάω».

«Κάθε φωνή που ακούμε αξίζει να λαμβάνεται υπόψη, να γίνεται σεβαστή», δήλωσε η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

 

Τα βραβεία Γκράμι δέχονται συχνά έντονες επικρίσεις ότι με τις επιλογές τους δεν προωθούν αρκετά τις γυναίκες και τις μειονότητες.

Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος των Γκράμι και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δισκογραφίας Νιλ Πόρτνοου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν κάλεσε τις γυναίκες να "ανεβάσουν ταχύτητα", αν θέλουν να θέλουν να διακριθούν και να εκπροσωπηθούν καλύτερα. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή όταν ολοκληρωθεί η θητεία του, τον Ιούλιο του 2019.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM
Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM