ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H Τζαμίλα Τζαμίλ πιστεύει ότι το φώτοσοπ πρέπει ν' απαγορευτεί και δείχνει γιατί

H Τζαμίλα Τζαμίλ πιστεύει ότι το φώτοσοπ πρέπει ν' απαγορευτεί και δείχνει γιατί Facebook Twitter
EPA
0

Η Jameela Jamil είναι γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «The Good Place», ωστόσο μέσω της ιδιότητάς της ως «φεμινίστρια σε εξέλιξη» (feminist in progress χαρακτηρίζεται η ίδα) έχει κερδίσει την προσοχή και την υποστήριξη του κοινού για τις απόψεις της επί θεμάτων στην βιομηχανία του θεάματος.


Σε πρόσφατο άρθρο της στο BBC, η Βρετανίδα ηθοποιός καταθέτει τις απόψεις τις για την επεξεργασία στις φωτογραφίες, στην οποία υποστηρίζει ότι « νομιμοποιούν τα παράλογα αισθητικά πρότυπα της πατριαρχίας, στα οποία οι γυναίκες πρέπει να είναι ελκυστικές στο straight ανδρικό βλέμμα με κάθε κόστος».

«Σκέφτομαι ότι είναι ένα σιχαμένο εργαλείο που είναι οπλισμένο κατά των γυναικών και είναι υπεύθυνο για τόσα πολλά προβλήματα απ΄όσα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είμαστε τυφλωμένοι από τα media, την κουλτούρα και την κοινωνία μας» έγραψε. «Υπέφερα από διατροφική διαταραχή όταν ήμουν έφηβη και γνωρίζω, πολύ καλά, πόσο κακό μπορούν να κάνουν οι 'τέλειες' εικόνες στα περιοδικά».


Μάλιστα υποστήριξε το επιχείρημά της δίνοντας ως παράδειγμα μέσω του Twitter, φωτογραφίες ανδρών στην ηλικία των 50 που θαυμάζονται για την γοητεία που τους χαρίζει η ηλικία ενώ αντίστοιχα οι φωτογραφίες γυναικών της ίδιας ηλικίας επεξεργάζονται μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

«Είναι τόσο κακό αυτό για το κοινό, ειδικά για τις νέες γυναίκες», υποστηρίζει η ηθοποιός. «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες».

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για σοβαρές διατροφικές διαταραχές έχουν διπλασιαστεί σχεδόν τα τελευταία έξι χρόνια στο NHS. Τα δύο τρίτα των έφηβων γυναικών πιστεύουν ότι δεν είναι όμορφες και το 93% πιστεύει ότι κρίνεται από την εμφάνισή του και όχι από τις ικανότητες που έχει», προσθέτει.


«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι λάθος, σου κλέβει το χρόνο, το χρήμα, την άνεση και την αυτοεκτίμησή σου. Πρέπει να βλέπουμε σημάδια, πρέπει να έχουμε ρυτίδες, πρέπει να βλέπουμε κυτταρίτιδα και ραγάδες διαφορετικά θα γίνουμε αλλεργικοί στο θέαμά τους παρά το γεγονός ότι τα έχουμε πάνω στο ίδιο μας το σώμα. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους ώστε να είμαστε ελεύθεροι στην τελική. Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε οποιονδήποτε σας τάζει την τελειότητα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να σας κάνουν να νιώσετε μίσος για τον εαυτό σας ώστε να αγοράσετε κάτι που πραγματικά δεν χρειάζεστε, για να φτιάξετε κάτι το οποίο δεν είχε χαλάσει ποτέ» καταλήγει η ηθοποιός».

Με πληροφορίες από το BBC 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM