Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter
3

Ο λόρδος Ivar Mountbatten μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά το Σαββατοκύριακο «έγραψε ιστορία» στο Μπάκιγχαμ. 

Ο 55χρονος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ παντρεύτηκε το Σάββατο τον σύντροφό του James Coyle στον πρώτο επισήμως γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. 

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης και αφοσίωσης σε μια ιδιωτική τελετή στο παρεκκλήσι του Bridwell Park μπροστά σε 60 καλεσμένους, ανάμεσά τους και οι τρεις κόρες του Mountbatten από τον προηγούμενο γάμο του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rosie is exhausted from participating in the marriage ceremony, not to mention hoovering up all the scraps falling from the party tables! #itsadogslife #myownersjustgotmarried #toabloke! #omg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις


Ο 55χρονος λόρδος πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του Penny το 2011, με την οποία έκτοτε έχουν παραμείνει πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα, εκείνη τον παρέδωσε κατά τη γαμήλια τελετή. 

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter

Παρά τους βασιλικούς δεσμούς του, κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν παρέστη στον γάμο, αν και ο Ivar Mountbatten φέρεται να δέχτηκε πολλές ευχές και συγχαρητήρια, μεταξύ άλλων από τον παλιό του φίλο, πρίγκιπα Edward. Μιλώντας στην «Daily Mail», ο Ivar εξήγησε γιατί ο Edward και η Sophie δεν πήγαν στο γάμο. «Τα προγράμματά τους κανονίζονται πολλούς μήνες πριν και δεν ήταν διαθέσιμοι, αλλά λατρεύουν τον James» λέει ο Ivar. 

Το ζευγάρι ζήτησε από τους καλεσμένους, αντί για δώρα, να κάνουν δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση Regain για την κάκωση της σπονδυλικής στήλης. Το ταξίδι του μέλιτος, που θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά, θα είναι είτε στην Ελλάδα είτε στην Κροατία. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

D-day minus 11! ? James picked up the rings today, specifically made for us by Milly Maunder, @millymaunderdesigns_ and now refuses to take his off! #jimmyshappy #waitforit #notthereyet #dontlooseit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις


Ο Ivar παραδέχεται πως γνώριζε ότι είναι bisexual από τότε που ήταν 17 ετών, αλλά έκανε coming out μόλις πριν από δύο χρόνια, και αποκάλυψε ότι πάλευε με τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων του έγγαμου βίου του. Με τον James, που έχει γεννηθεί στη Γλασκώβη, γνωρίστηκαν το 2014 σε ένα ορεινό θέρετρο την Ελβετία. Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του James Coyle ήταν δίπλα του όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter
Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter

«Υποθέτω πως αν είχαμε γνωριστεί πριν από δέκα χρόνια ένα σύμφωνο συμβίωσης θα αρκούσε, αλλά τώρα που ο γάμος ανάμεσα σε δύο άντρες είναι νόμιμος, μας φάνηκε σωστό να το κάνουμε. Εγώ είχα κάνει ξανά έναν γάμο, και τον χάρηκα πολύ, ο James όμως όχι, οπότε το είδα ως επιβεβαίωση της αγάπης μου για εκείνον» εξηγεί ο 55χρονος σχετικά με την απόφαση να παντρευτούν. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Just dropped James off at Heathrow, for his last work trip as a single man! #nearlytherejimmy #10daystogo #lookngood #nosecondthoughts?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΝ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ... ΠΟΣΟ ΦΟΒΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΓΟΥΡΙΔΑ. ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...