Η εταιρεία Goop Inc., η οποία ιδρύθηκε από την ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου, καλείται να πληρώσει 145.000 δολάρια επειδή έκανε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη προϊόντων της, όπως το αυγό αιδοίου.

 

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει δώσει μέσω του σάιτ της μερικές συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, το lifestyle και την ευεξία και το 2017 συνέστησε το στις γυναίκες να ξεκινήσουν να περπατούν έχοντας πέτρες μέσα στον κόλπο τους και συγκεκριμένα εκείνες που σχεδίασε η «γκουρού της ομορφιάς» Σίβα Ρόουζ. Οι πέτρες αυτές έχουν το σχήμα αυγού, ονομάζονται «Jade Eggs» και κοστίζουν περίπου 65 δολάρια έκαστη.

 

Το πρόστιμο αφορά το αυγό, αλλά και δύο ακόμη προϊόντα, καθώς η Goop ισχυρίστηκε ότι τα αυτά θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις ορμόνες, να αυξήσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και να ωφελήσουν γυναικολογικά. 

 

 

 

Σύμφωνα με δήλωση από τον Εισαγγελέα εκτός από τον διακανονισμό για τους ανυπόστατους και μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς, η Goop συμφώνησε να επιστρέψει χρήματα σε πελάτες που αγόρασαν τα προϊόντα και να σταματήσουν να διαφημίζουν την δήθεν με την αποτελεσματικότητά τους.

 

Η Goop, η οποία εδρεύει στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, δήλωσε ότι διαφώνησε με τη θέση των εισαγγελέων, αλλά ήθελε να διευθετήσει το ζήτημα γρήγορα.

 

«Το Goop προσφέρει ένα forum για τους επαγγελματίες να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους με διάφορα προϊόντα όπως το Jade Egg», δήλωσε η Erica Moore, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της εταιρείας, σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

 

«Ο νόμος, εν τούτοις, βλέπει μερικές φορές τέτοιες παρουσιάσεις ως διαφήμιση», προσθέτει.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr