Η Ρόουζ Μαγκόουαν «καρφώνει» την Άζια Αρτζέντο: «Είχε γυμνές φωτογραφίες του δωδεκάχρονου Τζίμι Μπένετ»

Η Ρόουζ Μαγκόουαν «καρφώνει» την Άζια Αρτζέντο: «Είχε γυμνές φωτογραφίες του δωδεκάχρονου Τζίμι Μπένετ» Facebook Twitter
18

Νέα πυρά δέχεται η Άζια Αρτζέντο, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου. Αυτή τη φορά εκείνη που στράφηκε εναντίον της είναι η πρώην στενή της φίλη της, Ρόουζ Μακγκόουαν. 

Αποκαλύπτει μάλιστα περισσότερες αρνητικές λεπτομέρειες για την υπόθεση και «αδειάζει» την ηθοποιό μαζί με την οποία υπερασπίστηκε το κίνημα Metoo σθεναρά.

Η Μακγκόουαν προχώρησε σε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η Αρτζέντο είχε γυμνές φωτογραφίες του Τζίμι Μπένετ, του ηθοποιού που την κατηγορεί για αποπλάνηση, όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Ο Μπένετ, που σήμερα είναι 22 ετών, κατηγόρησε την Αρτζέντο πως την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του στην Καλιφόρνια, όταν εκείνος ήταν 17 ετών και εκείνη 37.

Η ελάχιστη ηλικία για συναινετικό σεξ στην Καλιφόρνια είναι 18 ετών. Ο Μπένετ κατήγγειλε επίσης την Αρτζέντο πως του έδωσε 380 000 δολάρια για να σιωπήσει.

 Τώρα η Ρόουζ  Μαγκόουαν, προχώρησε σε μια δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση της Αρτζέντο.

Στη δήλωση της η Μακγκόουαν ξεκαθαρίζει πως ήρθε πιο κοντά με την Αρτζέντο ακριβώς λόγω της κοινής εμπειρίας τους με την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν. «Η Άζια ήταν ένας άνθρωπος που καταλάβαινε το τραύμα μου με έναν τρόπο που άλλοι δεν μπορούσαν να το κάνουν. Μπορέσαμε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε ή μια την άλλη να ακουστεί για τους κοινούς σκοπούς του κινήματος μας. Έχουμε ακόμα και τατουάζ που ταιριάζουν«. 

Όμως στη συνέχεια η Μακγκόουαν έρχεται να υποστηρίξει τις κατηγορίες του Μπένετ σε βάρος της Αρτζέντο. Αναφέρει πως ο φίλος της, Ρέιν Ντοβ, της αποκάλυψε πως η Αρτζέντο του είχε πει πως είχε όντως σεξουαλικές επαφές με τον Μπένετ. Επιπλέον η Αρτζέντο του είχε αποκαλύψει, μέσω γραπτών μηνυμάτων, πως είχε στην κατοχή της γυμνές φωτογραφίες του Μπένετ, ο οποίος υπήρξε διάσημος σαν παιδί-ηθοποιός, όταν εκείνος ήταν 12 ετών. «Όμως», λέει η Μαγκόουαν, «η Αρτζέντο δεν έκανε τίποτα. Δεν το ανέφερε στις αρχές, στους γονείς του, δεν τον μπλόκαρε από τα social media. Δεν του έστειλε καν μήνυμα που να του λέει "μη μου στέλνεις τέτοιες φωτογραφίες, είναι ανάρμοστες». 

Η Μακγκόουαν ύστερα αναφέρεται σε λεπτομέρειες για το πως προσπάθησε να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Ο φίλος της επέμενε να πάει και να αναφέρει τα μηνύματα της Αρτζέντο στην αστυνομία. «Απάντησα πως πρέπει να το κάνει. Όμως την ίδια στιγμή ήξερα πως όλα όσα είχαμε καταφέρει να αναδείξουμε στο κίνημα #MeToo βρίσκονταν σε κίνδυνο».

Η δήλωση συνεχίζεται με την Αρτζέντο να λέει πως προσπάθησε να συμπαρασταθεί στην Αρτζέντο μετά την αυτοκτονία του φίλου της Άντονι Μπουρντέν. «Είχαμε ταξιδέψει στο Βερολίνο για να ξεφύγουμε για λίγο. Εκεί η Άζια ανέφερε πως κάποιος την εκβίαζε για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κάθε μήνα που είχε σχέση με μια φωτογραφία.Τότε δεν ξέραμε ποια ήταν αυτή η υπόθεση» λέει η Μακγκόουαν και συνεχίζει τονίζοντας πως «είναι κρίμα να χάνεις μια φίλη, όμως αυτό που συνέβη στον Τόνι Μπένετ είναι χειρότερο». 

Η Μακγκόουαν καταλήγει πως «δεν πρέπει να υπάρχει ούτε σπιθαμή ανοχής στην σεξουαλική παρενόχληση και εκμετάλλευση» ενώ στο τέλος τη δήλωσης έχει ένα μήνυμα για την πρώην φίλη της. «Άζια ήσουν φίλη μου. Σε αγαπούσα. Ξόδεψες και ρίσκαρες πολλά για να συνταχθείς με το κίνημα #meToo. Ελπίζω να βρεις τον τρόπο να γίνεις καλύτερα, όλοι μπορούν, ελπίζω και εσύ. Κάνε το σωστό. Να είσαι ειλικρινής. Να είσαι δίκαιη. Άσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Γίνε ο άνθρωπος που θα ευχόσουν να είχε γίνει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν». 

Με πληροφορίες από Hollywoodlife 

Πολιτισμός
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM