Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ

Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
0

Τη στιγμή που το Brexit επισκιάζει την εικόνα της Βρετανίας στο εξωτερικό, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έφθασαν σήμερα (17/7) στη Βαρσοβία, πρώτο σταθμό μιας πενθήμερης περιοδείας στην Πολωνία και τη Γερμανία μαζί με τα παιδιά τους. 

Το ταξίδι, που οργανώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν συνδέεται επίσημα με τις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και της ΕΕ, αλλά τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια διπλωματική περιοδεία για το Brexit. Για τη Βαρσοβία, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ έχει ιδιαίτερη σημασία: σχεδόν ένα εκατομμύριο Πολωνοί δουλεύουν πέρα από τη Μάγχη.

Παρότι έχει στόχο να βελτιώσει τις σχέσεις του Λονδίνου με τους συμμάχους του στη γηραιά ήπειρο, αυτό το επίσημο ταξίδι περιλαμβάνει μια ισχυρή ιστορική συνιστώσα.


Στην Πολωνία όντας καλεσμένοι του προέδρου Αντρέι Ντούντα και της συζύγου του, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα επισκεφτούν το Μουσείο της Εξέγερσης στη Βαρσοβία και το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Στάτχοφ, που ιδρύθηκε το 1939 από τους Γερμανούς εκεί που ήταν τότε το έδαφος της ελεύθερης πόλης Ντάντσιχ, το σημερινό Γκντανσκ. 

Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Στη Γερμανία, το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Πάντως, οι βρετανοί γαλαζοαίματοι δεν θα παραλείψουν να συναντηθούν και με νεαρούς επιχειρηματίες στη Βαρσοβία και θα δουν το πολύ πρόσφατο σαιξπηρικό θέατρο στο Γκντανσκ, παραπέμποντας στους παμπάλαιους δεσμούς μεταξύ αυτού του λιμανιού της Βαλτικής και της μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης της Ευρώπης.

Η συνάντηση με ηθοποιούς που θα φορούν κοστούμια ελισαβετιανής εποχής θα μπορούσε να διασκεδάσει επίσης τα δυο παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ, τον 4χρονο Τζορτζ και τη δίχρονη Σαρλότ, αν μετάσχουν σε αυτό το σημείο του προγράμματος. Η Γερμανία, από την πλευρά της, θα δείξει στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πιλότο ελικοπτέρων, το κέντρο εκπαίδευσης της Airbus και την αλυσίδα συναρμολόγησης του Airbus A320.

Στις δύο χώρες, ο Ουίλιαμ θα είναι επίσης ο οικοδεσπότης στις δεξιώσεις που θα δοθούν για εκλεκτούς καλεσμένους με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, στον Πορτοκαλεώνα του βασιλικού πάρκου του Λαζιένκι στη Βαρσοβία και στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή στο Βερολίνο.

Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
Σε περιοδεία μαζί με τους γονείς τους οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ Facebook Twitter
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Το πορτρέτο της Lily Allen από τη Nieves Gonzalez, που χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του West End Girl, εκτίθεται πλέον στη National Portrait Gallery του Λονδίνου για έναν χρόνο, σηματοδοτώντας και την πρώτη παρουσία της ζωγράφου σε μεγάλο βρετανικό δημόσιο ίδρυμα
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ