Μια γυμνόστηθη -και πάλι ούτε ακριβώς- φωτογράφιση της ηθοποιού Emma Watson έγινε η αφορμή για να δεχθεί επιθέσεις, μέσω των social media, από φεμινιστικές οργανώσεις, που τη χαρακτήριζαν υποκρίτρια. Το αιτιολογικό τους στηριζόταν στο δεν γίνεται μία ηθοποιός που θεσμικά στηρίζει θέματα ισότητας φύλων (έχει υπάρξει Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για γυναικεία ζητήματα), να υποκύπτει στις σεξιστικές διαθέσεις των media. Ωστόσο, η νεαρή ηθοποιός και ακτιβίστρια δεν δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις επιθέσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξη της σχολίασε πώς φεμινισμός είναι ακριβώς το να προσφέρεις στις γυναίκες επιλογή. 

 

«Ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί με το οποίο χτυπάς τις άλλες γυναίκες. Μιλά για την ελευθερία, την απελευθέρωση, την ισότητα. Και ειλικρινά δεν ξέρω που εμπλέκεται το στήθος μου σε όλο αυτό. Το κάνουν φοβερά περίπλοκο», είπε η Watson και πολλοί έσπευσαν μέσω των social media να συμφωνήσουν μαζί της. 

 

Η ίδια μετά τον σάλο που ξέσπασε με τη φωτογράφιση της στο Vanity Fair φρόντισε να προσθέσει ότι πάντα παραμονεύουν αυτού του είδους οι παρανοήσεις που αφορούν στον φεμινισμό «και πόση παρεξήγηση χωρά αυτό που πρεσβεύει ο φεμινισμός». 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr