Υπάλληλοι ΕΣΡ: Κίνδυνος να μείνει εκ νέου ακυβέρνητο το Συμβούλιο

Υπάλληλοι ΕΣΡ: Κίνδυνος να μείνει εκ νέου ακυβέρνητο το Συμβούλιο Facebook Twitter
0

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τους αρμόδιους πολιτειακούς θεσμούς οι υπάλληλοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή τον νόμο 4387/2016 που αφορά στην απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι του ΕΣΡ, η εφαρμογή του επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών της ολομέλειας του ΕΣΡ.

Στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθ. Κουτρομάνο, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικά η επιστροφή χρηματικού ποσού ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος». Όπως αναφέρεται στην επιστολή των υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΕΣΡ για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στην Αρχή, δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του ΕΣΡ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να μείνει η Αρχή εκ νέου ακυβέρνητη, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες, τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Για τον λόγο αυτό, καλούν τους πολιτειακούς θεσμούς να προχωρήσουν στην κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι για τον λόγο αυτό, δεν συνήλθε σήμερα η διάσκεψη της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τηρώντας στάση αναμονής για το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Ο κακός χειρουργός» του οποίου οι πρακτικές κόστισαν ζωές γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

TV & Media / Πάολο Μακιαρίνι: Ο βίος, η πολιτεία και τα εγκλήματα του «κακού χειρουργού» στο Netflix

Με τις λέξεις «νυστέρια, έρωτες και ψέματα» το Netflix περιγράφει το αντικείμενο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που σκότωσε ασθενείς του, χωρίς ενοχές και μετά εξαφανίστηκέ - Πού βρίσκεται σήμερα
NEWSROOM
The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

TV & Media / The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Λόγω του σχετικού επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς, βλέπουν το φως λεπτομέρειες για το πώς η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας σκηνοθέτησε το να έρθει πιο κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
NEWSROOM