ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ρούχα «Twin Peaks»

Ρούχα «Twin Peaks» Facebook Twitter
3

Η σειρά κράτησε μόλις δύο σεζόν, τελείωσε το 1991, αλλά εξακολουθεί να στοιχειώνει τις σκέψεις όσων την είδαν.

Το Twin Peaks ήταν μια από τις πιο σημαντικές σειρές της τηλεόρασης, ίσως μια πρωτοποριακή προσπάθεια ώστε να βγει η τηλεόραση από τα περιοριστικά δεσμά του τι θεωρείται 'πιασάρικο'. Το 1990 το ΑΒC πήρε μεγάλο ρίσκο γυρίζοντας μια σειρά που ξέφευγε εντελώς από τα συνηθισμένα, αλλά η προσπάθεια απέδωσε με το παραπάνω. Η σειρά έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που, περισσότερο από είκοσι χρόνια μετά, εξακολουθούν να ριγούν με την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα του κόσμου του Ντέιβιντ Λιντς, μεταξύ της πραγματικότητας και των σκοτεινών κινδύνων που κρύβονται στις ρωγμές της.

Η υπεύθυνη κοστουμιών της σειράς, Patricia Norris, η οποία συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον Ντέιβιντ Λιντς στις δεκαετίες '80 και '90, βραβεύτηκε με Emmy για το επεισόδιο-πιλότο της σειράς με ρούχα – αναφορές στη δεκαετία του '50.

Η γοητεία του Twin Peaks έδωσε έμπνευση σε μια εταιρεία ρούχων, Suckers Apparel, να λανσάρει μια σειρά με κομμάτια που ονομάζονται «καπνίζοντας στο δωμάτιο των κοριτσιών» και «καλωσήρθατε στο Twin Peaks». Η επιτυχία είναι τεράστια. Τα τέσσερα φορέματα δεν είναι διαθέσιμα πλέον, αλλά μπορείτε να παρηγορηθείτε με τα κολάν που υπάρχουν ακόμα.


Ρούχα «Twin Peaks» Facebook Twitter

Ρούχα «Twin Peaks» Facebook Twitter

Ρούχα «Twin Peaks» Facebook Twitter


Η ίδια εταιρεία διαθέτει και ρούχα – ύμνους στον Ντέιβιντ Μπάουι.

Ρούχα «Twin Peaks» Facebook Twitter

Και βέβαια, τι θα ήταν η σειρά χωρίς την αξεπέραστη μουσική των τίτλων;

3

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Ο κακός χειρουργός» του οποίου οι πρακτικές κόστισαν ζωές γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

TV & Media / Πάολο Μακιαρίνι: Ο βίος, η πολιτεία και τα εγκλήματα του «κακού χειρουργού» στο Netflix

Με τις λέξεις «νυστέρια, έρωτες και ψέματα» το Netflix περιγράφει το αντικείμενο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που σκότωσε ασθενείς του, χωρίς ενοχές και μετά εξαφανίστηκέ - Πού βρίσκεται σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια