Mega: Ποιος αποφασίζει τώρα;

Mega: Ποιος αποφασίζει τώρα; Facebook Twitter
Σε λίγο καιρό από τώρα θα αναζητηθούν κενά, θολά σημεία και «παραθυράκια», τα οποία θα «τροφοδοτήσουν» το νομικό οπλοστάσιο των καναλιών εναντίον του συγκεκριμένου διαγωνισμού
0

 

 

Έγγραφα, διεργασίες, βαριά ονόματα και ζυμώσεις μεταξύ νέων και παλαιών μετόχων έβλεπαν το φως της δημοσιότητας όλες τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με την υπόθεση του Mega και των σοβαρών προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει – εν όψει αδειοδότησης, ακόμη χειρότερα – με τις τράπεζες.

Με δημοσιεύματα να εμπλέκουν στην υπόθεση διάσωσης του ακόμη και το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και με τα επεισόδια της πραγματικότητας να εκτυλίσσονται πολύ πιο σκληρά απ’ όσο υπέθεταν και οι πιο ευφάνταστοι καταγραφείς της υπόθεσης του μεγαλύτερου καναλιού της χώρας που έφτασε πολύ κοντά στο τέλος.

Στο σήμερα, ακόμη και με τα δεκάδες προβλήματα και με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον «αέρα», το κανάλι εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρή μετοχή που ελκύει το ενδιαφέρον ελλήνων επιχειρηματιών.

Ακόμη και με τα δεκάδες προβλήματα και με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον «αέρα», το κανάλι εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρή μετοχή που ελκύει το ενδιαφέρον ελλήνων επιχειρηματιών.

Ας σημειωθεί ότι και από την πλευρά των μετόχων καταγράφεται – μετά από καιρό- κλίμα καλής διάθεσης και σχετικής σύμπνοιας, καθώς ο ΔΟΛ και η πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» δεν εξετάζουν, σε καμία περίπτωση, την αμαχητί αποχώρηση του από το κανάλι. Ωστόσο, από την πλευρά Ψυχάρη εκφράζεται σοβαρός προβληματισμός και άρνηση να συνεργαστεί – καθ’ οιονδήποτε τρόπο – το Mega με επιχειρηματίες που δεν έχουν προηγουμένως δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στο τηλεοπτικό πεδίο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η άρνηση δηλώνεται και με τρόπο ενδεικτικό της εποχής και της σκληρής φάσης που διανύουν τα κανάλια. Για παράδειγμα, από χθες, διόλου τυχαία σε όλες τις εφημερίδες και τους ιστότοπους φιγουράρει η δήλωση που ακολουθεί και αποδίδεται σε «πηγές» του Mega και για την ακρίβεια στην επιχειρηματική πλευρά Ψυχάρη:

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια γνωστού “στοιχηματζή” χωρίς επιχειρηματικές επιτυχίες να σταθεί αρωγός στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για την εξυγίανση της “Τηλέτυπος ΑΕ”. Αντ’ αυτού, θα ήταν φρονιμότερο να ασχοληθεί με το μέλλον των εταιρειών του στοιχηματικού κλάδου»..!

 

Διατύπωση και περιεχόμενο είναι απολύτως σαφή για τη στόχευση, αλλά και την πρόθεση τους, καθώς εδώ και μέρες ήταν γνωστή η προσπάθεια εμπλοκής στην υπόθεση του Mega, του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη. Στον όμιλο συμφερόντων Μάρη, ας σημειωθεί ότι ανήκουν ιστοσελίδες αμιγώς ενημερωτικού περιεχομένου, αλλά και δικτυακοί τόποι που ασχολούναι με τα αθλητικά, το στοίχημα, κ.λπ.

Γεγονός πάντως είναι ότι από τη στιγμή που το Μεγάλο Κανάλι εμφανίστηκε να συζητά επιχειρηματική πρόταση και εναλλακτικές για το προσεχές μέλλον του, έστω και ανεπαίσθητα έχει ελαττωθεί – φαινομενικά – η πίεση και με την έκτακτη γενική συνέλευση της 7ης Απριλίου να πλησιάζει.

Ούτως ή άλλως, και παρά τα πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για άμεσο “λουκέτο” του Mega, οι εξελίξεις μόνο άμεσες δεν θα είναι. Όχι, επειδή θα αλλάξει κάτι στην επικείμενη αμφιλεγόμενη διαδικασία αδειοδότησης. Αλλά, επειδή σε λίγο καιρό από τώρα θα αναζητηθούν κενά, θολά σημεία και «παραθυράκια», τα οποία θα «τροφοδοτήσουν» το νομικό οπλοστάσιο των καναλιών εναντίον του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ