Η μαγευτική φωτογραφία του National Geographic με το φεγγάρι πάνω από την Ακρόπολη

Η μαγευτική φωτογραφία του National Geographic με το φεγγάρι πάνω από την Ακρόπολη Facebook Twitter
Muhammed Muheisen
0

Με μία παλιότερη φωτογραφία, όπου η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από την Ακρόπολη, το National Geographic χαιρέτισε το σημερινό άνοιγμα του εμβληματικού μνημείου. 

Το National Geographic, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του Muhammed Muheisen, βραβευμένου δύο φορές με Pulitzer, για να γνωστοποιήσει στους αναγνώστες του το άνοιγμα της Ακρόπολης και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας. 


Στη φωτογραφία του Muhammed Muheisen αποτυπώνεται η τελευταία πανσέληνος του 2018. Η φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί και τότε από το National Geographic και είχε γίνει viral. 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά κατά το ξέσπασμα της πανδημίας που το National Geographic χρησιμοποιεί μία αθηναϊκή φωτογραφία του Muhammed Muheisen. Πριν από μία εβδομάδα περίπου, μία εικόνα από τα έρημα Αναφιώτικα, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ιστορικού εντύπου στο Instagram. 


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, άνοιξαν ξανά οι αρχαιολογικοί χώροι. 

Με αφορμή την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε το πρωί στην Ακρόπολη, όπου ξεναγήθηκε από την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Το άνοιγμα της Ακρόπολης απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ θεωρώντας το εμβληματικό της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

TV & Media / Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις σωματικές αλλαγές, την έκθεση στα ΜΜΕ και την καθυστερημένη διάγνωση του λεμφοιδήματος που την ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών
LIFO NEWSROOM
Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM